Ванредна телефонска сједница

Савјет министара одобрио финансијску помоћ подручјима погођеним поплавама и клизиштима

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 14:23

Савјет министара данас је на ванредној телефонској сједници упутио саучешће породицама страдалих у поплавама и клизиштима у БиХ, изражавајући солидарност са становништвом на погођеним подручјима којима ће бити пружена финансијска помоћ.

Савјет министара ће из текуће резерве буџета институција БиХ и међународних обавеза одобрити средства за помоћ становништву погођених подручја у складу са исказаним потребама кантона, градова и општина, саопштено је из Савјета министара.

"С тим у вези Министарство безбједности ће у сарадњи са Министарством финансија и трезора хитно припремити и Савјету министара доставити приједлог одлуке о одобравању средстава текуће резерве буџета институција БиХ погођеним подручјима", наведено је у саопштењу.

Савјет министара задужио је Министарство безбједности да у сарадњи са Министарством одбране у складу са надлежностима институција БиХ, а на основу захтјева пружи сву расположиву помоћ поплављеним подручјима.

У саопштењу се наводи и да је Министарство безбједности у складу са својим надлежностима дужно пратити стање на терену и сарађивати са надлежним институцијама сусједних земаља које су већ исказале спремност за пружање међународне помоћи БиХ, те по потреби затражити помоћ и од других земаља.

Савјет министара захвалио је домаћим институцијама, као и страним владама и међународним институцијама које су исказале спремност за помоћ БиХ и подручјима погођеним поплавама.

Пратите нас и путем Вибера