Vanredna telefonska sjednica

Savjet ministara odobrio finansijsku pomoć područjima pogođenim poplavama i klizištima

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 14:23

Savjet ministara danas je na vanrednoj telefonskoj sjednici uputio saučešće porodicama stradalih u poplavama i klizištima u BiH, izražavajući solidarnost sa stanovništvom na pogođenim područjima kojima će biti pružena finansijska pomoć.

Savjet ministara će iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza odobriti sredstva za pomoć stanovništvu pogođenih područja u skladu sa iskazanim potrebama kantona, gradova i opština, saopšteno je iz Savjeta ministara.

"S tim u vezi Ministarstvo bezbjednosti će u saradnji sa Ministarstvom finansija i trezora hitno pripremiti i Savjetu ministara dostaviti prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve budžeta institucija BiH pogođenim područjima", navedeno je u saopštenju.

Savjet ministara zadužio je Ministarstvo bezbjednosti da u saradnji sa Ministarstvom odbrane u skladu sa nadležnostima institucija BiH, a na osnovu zahtjeva pruži svu raspoloživu pomoć poplavljenim područjima.

U saopštenju se navodi i da je Ministarstvo bezbjednosti u skladu sa svojim nadležnostima dužno pratiti stanje na terenu i sarađivati sa nadležnim institucijama susjednih zemalja koje su već iskazale spremnost za pružanje međunarodne pomoći BiH, te po potrebi zatražiti pomoć i od drugih zemalja.

Savjet ministara zahvalio je domaćim institucijama, kao i stranim vladama i međunarodnim institucijama koje su iskazale spremnost za pomoć BiH i područjima pogođenim poplavama.

Pratite nas i putem Vibera