ATV

Prijedlog odluke

Savjet ministara o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa pri uvozu

 • Izvor: SRNA
 • 19.09.2023. 07:51

Savjet ministara razmatraće danas prijedlog odluke da do 31. decembra naredne godine privremeno budu suspendovane i smanjene carinske stope prilikom uvoza određene robe.

Ova tačka dnevnog reda je prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, kao i Analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za period 2019. do 2022. godine.

Na prijedlog Ministarstva transporta i komunikacija očekuje se da će biti riječi o prijedlogu memoranduma o razumijevanju između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva Turske o međusobnoj saradnji, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ministri bi trebalo da razmatraju i Informaciju o nemogućnosti realizacije odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH Društvu Crvenog krsta BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama i prijedlogu odluke o prestanku važenja ranije odluke o odobravanju sredstava za tu namjenu.

Direkcija za ekonomsko planiranje dostavila je na dnevni red sjednice Prijedlog srednjoročnog programa rada Savjeta ministara za period 2024-2026. godine, te Informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-jun 2023. godine, dok je Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara na dnevni red dostavilo prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju savjeta za nauku BiH.

Početak sjednice zakazan je 12:00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH u Sarajevu.

Pratite nas i putem Vibera

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina