Sarajevo

Sastanak delegacija SDA, SBB-a i DF

  • 13.12.2019. 08:43

U Sarajevu bi danas trebalo da bude održan sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića, SBB-a Fahrudina Radončića i DF-a Željka Komšića i stranačkih delegacija o formiranju novog saziva Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH.

Izetbegović je juče pozvao da prije Nove godine bude završeno formiranje Savjeta ministara i poslat program u Brisel, te da je potrebno imenovati bar predsjednika FBiH i njegova dva potpredsjednika i tako otvoriti proces.

On je najavio da će na današnjem sastanku SDA-SBB-DF biti preciziran dogovor ove tri stranke koji će uključivati cijelu vertikalu od Savjeta ministara, Vlade FBiH, kantona, među kojima i Kantona Sarajevo.

Radončić je ranije ove sedmice rekao da će na sastanku sa predsjednicima SDA i DF-a potencirati konkretna programska pitanja i da će tek nakon tog sastanka SBB na stranačkim organima moći da donese odluke o koaliciji sa SDA i eventualnom ulasku SBB-a u vlast.

U Sarajevu je juče održan sastanak delegacija SDA i HDZ-a, a lideri ovih stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović rekli su novinarima da konkretnih dogovora o formiranju vlasti, ali ni o Izbornom zakonu i gradu Mostaru nije bilo, podsjećaju federalni mediji.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм