Dragomir Anđelković

“Sastanak Bećirovića i Dudakovića poruka da je Sarajevu potreban rat”

  • Извор: СРНА
  • 07.08.2023. 10:30

Sastanak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u Bihaću sa Atifom Dudakovićem, koji je optužen za zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, simbolična je poruka Srbima da je sarajevskim političkim krugovima potreban rat i etničko čišćenje BiH od Srba, a ne Dejtonoski sporazum i mir, ocijenio je istoričar Dragomir Anđelković.

Anđelković je istakao da je to dokaz da oni ne odustaju od svojih planova iz devedesetih godina prošlog vijeka da centralizuju BiH i etnički je očiste od Srba.

"Sarajevski politički krugovi kao da ne shvataju da je rat završen 1995. godine sa Dejtonom. Oni nastavljaju idejni i retorički rat protiv Srba - dok s jedne strane pričaju o miru i stabilnost, u praksi vode ratnohuškačku politiku", izjavio je Anđelković.

Oglasila se policija povodom isticanja ratne zastave u Istočnom Sarajevu

Oglasila se policija povodom isticanja ratne zastave u Istočnom Sarajevu

Ukazujući da politika rušenja Dejtonskog sporazuma predstavlja vraćanje BiH u sukobe, Anđelković je naglasio da je politika koju vode sarajevski politički krugovi apsolutno neprihvatljiva, te da je žalosno što Zapad, koji toliko priča o demokratiji i stabilnosti, toleriše takvo ratnohuškačko ponašanje.

Bećirović se juče sastao u Bihaću sa bivšim komandantom Petog korpusa takozvane Armije BiH i optuženim ratnim zločincem Atifom Dudakovićem, kome je "odao priznanje za doprinos u borbi za odbranu BiH", te istakao da su borci Petog korpusa "časno branili državu BiH".

Bećirović odao priznanje optuženom ratnom zločincu

Bećirović odao priznanje optuženom ratnom zločincu

Dudaković i petnaestorica pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH optuženi su za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije dobi, kao i srpskih vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм