Нови напади

Сарајевска хистерија због полицајаца из Србије

  • Извор: АТВ
  • 21.07.2024. 19:18

Са фрустрацијама и нападима на све што има везе са сарадњом између Српске и Србије у другом ентитету никако да престану. Користе то у посљедње вријеме и за своја међусобна трвења и скупљање политичких поена. Тако је Елмедин Конаковић осуо дрвље и камење по Бакиру Изетбеговићу и Жељку Комшићу да су они још прије 14 година одобрили полицијску сарадњу Српске и Србије а сада тврди без стида лажу и критикују.

Ипак, кажу у Српској очигледно ни једни ни други не схватају да је полицијска сарадња нормална појава  која је значајна  за безбједност свих грађана.  Управо таквим понашањем бошњачким политичарима полази за руком да разграђују БиХ. Због тога она оваква каква јесте никада не може опстати.

"Јер управо ти који желе чисту БиХ муслиманску, исламску разграђују Дејтонски мировни споразум ми покушавамо да заштитимо и то јако тешко иде и на крају крајева ови примјери су најбољи и најбоље осликавају у каквој земљи живимо и да та земља нема опстанка", каже Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Ништа изненађујуће за Федерацију. Такве србомрзачке политике, сматрају безбједњаци, неће се сигурно још дуго канити. Одлука министра Дачића глас је разума и разумијевања стања што би у овом случају сарајевским политичарима било итекако потребно. Они не прихватају чињеницу да се свијет промијенио и да се мора сарађивати и разговарати. 

"Не смета им када БиХ шетају војници УHПРОФОР, припадници ЕУФОР, ЕУЛЕКС, ИНТЕРПОЛ, а смета им и виде опасност када то чине припадници, једне сусједне и братске земље која је уз то и гарант Дејтонског мировног споразума. То је израз једног општег лудила, неразумијевања стања, погрешне перцепције свега онога што се на овим просторима догађа", каже Слободан Жупљанин, декан Факултета за безбједност.

За неповјеровати је да неко прави проблем и политизује безбједност грађана. Много је већих проблема на које би се бошњачки политичари требали осврнути.  Поразно је што се и толико година након рата каже Горан Шеховац баве шовинизмом и национализмом. 

"У БиХ нису проблем терористи, ови борци што иду по страним ратиштима, исламским државама и боре се за Ислам и долазе онда овдје па врше неке обуке то није у БиХ проблем али је проблем шест легалних полицајаца који су прошли легалну процедуру да спроводе безбједност. Видите шта се дешава у цијелом свијету ево недавно и у Србији било, па да нису безбједносне службе заједно организовале комуницирале не би никада ухватиле овог једног терористу који је убио полицајца", каже Горан Шеховац, замјеник предсједника Предсједништва БОРС-а.

Tакву хистерију направили су у Сарајеву и недавно када су кадети Војне академије Србије продефиловали кроз Приједор како би одали почаст погинулима на Козари. Само још једном су кажу у Српској показали колико су опсједнути свиме што је српско и долази из Србије. Зато је први полицајац Србије Ивица Дачић пресјекао: Министарство унутрашњих послова Републике Србије неће упутити полицајце у Републику Српску, како то не би био вјештачки разлог за нападе на Србију и српски народ. Имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од најнормалније ствари полицијске сарадње у туристичкој сезони која већ постоји у читавом региону више од 10 година, креирају политичке сплетке и пријетње, Министарство унутрашњих послова Републике Србије неће дозволити никоме да тражи у томе изговоре за сукобе и припреме за рат. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Против дивљине (12+)

    ''Филм: Против дивљине (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1993 (16+) (Р)

    ''Серија: 1993 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм