Novi napadi

Sarajevska histerija zbog policajaca iz Srbije

  • Izvor: ATV
  • 21.07.2024. 19:18

Sa frustracijama i napadima na sve što ima veze sa saradnjom između Srpske i Srbije u drugom entitetu nikako da prestanu. Koriste to u posljednje vrijeme i za svoja međusobna trvenja i skupljanje političkih poena. Tako je Еlmedin Konaković osuo drvlje i kamenje po Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću da su oni još prije 14 godina odobrili policijsku saradnju Srpske i Srbije a sada tvrdi bez stida lažu i kritikuju.

Ipak, kažu u Srpskoj očigledno ni jedni ni drugi ne shvataju da je policijska saradnja normalna pojava  koja je značajna  za bezbjednost svih građana.  Upravo takvim ponašanjem bošnjačkim političarima polazi za rukom da razgrađuju BiH. Zbog toga ona ovakva kakva jeste nikada ne može opstati.

"Jer upravo ti koji žele čistu BiH muslimansku, islamsku razgrađuju Dejtonski mirovni sporazum mi pokušavamo da zaštitimo i to jako teško ide i na kraju krajeva ovi primjeri su najbolji i najbolje oslikavaju u kakvoj zemlji živimo i da ta zemlja nema opstanka", kaže Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Ništa iznenađujuće za Federaciju. Takve srbomrzačke politike, smatraju bezbjednjaci, neće se sigurno još dugo kaniti. Odluka ministra Dačića glas je razuma i razumijevanja stanja što bi u ovom slučaju sarajevskim političarima bilo itekako potrebno. Oni ne prihvataju činjenicu da se svijet promijenio i da se mora sarađivati i razgovarati. 

"Ne smeta im kada BiH šetaju vojnici UHPROFOR, pripadnici ЕUFOR, ЕULЕKS, INTЕRPOL, a smeta im i vide opasnost kada to čine pripadnici, jedne susjedne i bratske zemlje koja je uz to i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma. To je izraz jednog opšteg ludila, nerazumijevanja stanja, pogrešne percepcije svega onoga što se na ovim prostorima događa", kaže Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost.

Za nepovjerovati je da neko pravi problem i politizuje bezbjednost građana. Mnogo je većih problema na koje bi se bošnjački političari trebali osvrnuti.  Porazno je što se i toliko godina nakon rata kaže Goran Šehovac bave šovinizmom i nacionalizmom. 

"U BiH nisu problem teroristi, ovi borci što idu po stranim ratištima, islamskim državama i bore se za Islam i dolaze onda ovdje pa vrše neke obuke to nije u BiH problem ali je problem šest legalnih policajaca koji su prošli legalnu proceduru da sprovode bezbjednost. Vidite šta se dešava u cijelom svijetu evo nedavno i u Srbiji bilo, pa da nisu bezbjednosne službe zajedno organizovale komunicirale ne bi nikada uhvatile ovog jednog teroristu koji je ubio policajca", kaže Goran Šehovac, zamjenik predsjednika Predsjedništva BORS-a.

Takvu histeriju napravili su u Sarajevu i nedavno kada su kadeti Vojne akademije Srbije prodefilovali kroz Prijedor kako bi odali počast poginulima na Kozari. Samo još jednom su kažu u Srpskoj pokazali koliko su opsjednuti svime što je srpsko i dolazi iz Srbije. Zato je prvi policajac Srbije Ivica Dačić presjekao: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije neće uputiti policajce u Republiku Srpsku, kako to ne bi bio vještački razlog za napade na Srbiju i srpski narod. Imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni koja već postoji u čitavom regionu više od 10 godina, kreiraju političke spletke i prijetnje, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije neće dozvoliti nikome da traži u tome izgovore za sukobe i pripreme za rat. 

Pratite nas i putem Vibera