Потписана сарадња

Са истим тагом кроз БиХ и Хрватску

  • Извор: Глас Српске
  • 29.05.2024. 15:54

Возачима из БиХ и Хрватске ускоро ће бити олакшано путовање кроз поменуте земље јер ће за то моћи користити исти таг.

Аутопутеви Федерације БиХ и Хрватске аутопутеви потписале су данас у Загребу анекс Меморандума о пословној сарадњи, с циљем примјене интероперабилности електронске наплате путарине.

Наиме, намјера је да до краја шестог мјесеца буде омогућена интероперабилност електронских система наплате путарине у обје земље, саопштено је из ЈП Аутопутеви ФБиХ.

"Успјешно смо завршили повезивање са Хрватским аутоцестама. Пуштање система у рад очекујемо до краја јуна. Тада ће возачи моћи у потпуности да искористе бенефите које пружа интероперабилност електронских система наплате цестарине у обје земље. Једноставно не морате више да купујете посебан таг, већ ћете имати један који користите за електронску наплату цестарине у БиХ и са њим ћете моћи да плаћате цестарину и у Хрватској", казао је Денис Ласић, в.д. директора ЈП Аутопутева ФБиХ.

Овај меморандум ће допринијети јачању саобраћајних и економских веза између БиХ и Хрватске, али и унаприједити укупно искуство путовања за возаче који користе ове аутоцесте.

ЈП Аутопутеви ФБиХ у наредном периоду ће пружити детаље информације корисницима о регистрацији и новим могућностима електронске наплате путарине, стоји у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм