Дрвље и камење

Реформска агенда посвађала политичаре у другом ентитету

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2024. 19:08

Незналица! Бахати! Скандал и очај. То су ријечи којима се часте политичари из другог ентитета. Све их је посвађала Реформска агенда против које су били премијери четири кантона. Не зна се ко са ким више ратује, и ко кога више криви зато што БиХ неће добити 70 милиона евра из ЕУ.

Све су закували у СДА, јер нису дали сагласност за усвајање Реформске агенде.

Љут је Един Форто, шокиран је Елмедин Конаковић.

Нермин Никшић опозицију назива очајном, док Бакир Изетбеговић тврди да Конаковић има сумњиву диплому. Жељко Комшић Форту назива несретнико. Из Наше странке осули су дрвље и камење на СДА.

- Не могу себи објаснити да је неко имао храбрости да сруши ово за своје грађане. Сваки кантон који је гласао против овога, сваки СДА премијер нека објасни својим грађанима зашто ти пројекти који пролазе кроз њихов кантон неће бити остварени, Или ако ћемо конструктивније гледати, који ће бити одгођени за неко вријеме. Нама је воз јуче отишао. Из неког разлога, Србија, Црна Гпра, Македонија су успјели да се усагласе, БиХ није јер СДА није у власти - изјавио је Един Форто, предсједник НС-а.

Бакир је узео паре из џепова грађана. За све су криви СДА, Комшићев ДФ и СБиХ, каже Конаковић.

Изетбеговића позива пред камере да јавно пређу текст Плана реформи. И још му поручује да не шаље ухљебе, већ да лично дође. 

- План раста који нам доноси иницијално двије милијарде КМ, интеграцију нашег тржишта у моћно тржиште ЕУ срушили су СДА, ДФ и СБиХ из опозиције јер су кроз фамозни механизам координације који су сами смислили, омогућили кантонима да руше државне одлуке - рекао је Конаковић.

Изетбеговић је Конаковићу поручио да је бахата незналица. Зато са њим неће пред камере. Нема, каже, шта да расправља са човјеком којима сумњиву диплому и попушта Милораду Додику. 

- О озбиљним политичким питањима, која обухватају уставно-правна рјешења, може се расправљати са стручним, образованим и озбиљним људима, а никако са особом која има сумњиво стечену диплому ДИФ-а, а при томе се претвара да зна све о свему - каже Бакир.

Из СДП-а су све ово назвали скандалом. Жељко Комшић све је свалио на Тројку. Каже да су све попустили Додику и Човићу. Реформска агенда направила је општи хаос у другом ентитету, а крај политичких сукоба није ни на видику. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм