Федерални министар

Рамо Исак "зауставио рат" у БиХ?

  • Извор: АТВ
  • 17.09.2024. 19:16

Прије седам мјесеци спријечио сам грађански рат у БиХ, похвалио се федерални министар полиције Рамо Исак, на једном скупу у Зеници.

У БиХ се спремао грађански рат чији је, по Исаковим наводима, иницијатор био предсједник Републике Српске Милорад Додик. Све су, каже, зауставили он и тим људи око њега.

"Сви они који сад обилазе мјесне заједнице и трују вас против ваших комшија, пријатеља у том моменту су спремали своју дјецу да бјеже из БиХ, а вјерујте ми и они су узимали карте да напусте БиХ јер су мислили да је грађански рат неизбјежан. Шта се десило? Ја и један тим људи смо сагледали стање, видјели смо да можемо одговорити свим изазовима, стали смо на линију Милораду Додику и рекли смо му 'стани, не може то, и неће то да се деси, БиХ нећеш да дијелиш'“, каже министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак.

Након што је ову невјероватну и помало бајковиту причу подијелио са својим симпатизерима, па све доспјело на друштвене мреже, позвали смо министра Исака за подробније објашњење. Занимало нас је на шта је тачно мислио и шта се тачно дешавало прије седам мјесеци, па је БиХ била на ивици рата. Ипак, послао нам је тек писани одговор у коме, између осталог, каже да грађани БиХ немају разлога за страх. 

"Било који појединац који са позиције моћи пријети отцјепљењем административно-територијалне јединице, која се налази у саставу државе БиХ, директно пријети грађанским ратом. Чињеница је да би сваки покушај сецесије Републике Српске у БиХ изазвао грађански рат“, навео је у одговору министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак. 

Неозбиљно, неодговорно и беспотребно, каже на ову Исакову изјаву Слободан Жупљанин, стручњак за безбједност. Такве изјаве само могу нанијети штету укупном стању у БиХ. 

"Да би себи дао на значају једино може да се на неки начин веже за име Милорада Додика, па га је тако и у овој изјави поменуо. Милорад Додик и Република Српска никада нису слали запаљиве поруке, ратнохушкачке поруке. Из Републике Српске никада нису били позиви на рат. А Рамо Исак је више пута говорио и позивао на рат, јер је то дио његовог политичког фолклора“, каже стручњак за безбједност Слободан Жупљанин.

Исакове наводе покушали смо провјерити и на адресама ЕУФОР-а у БиХ и Обавјештајно-безбједносној агенције. Наши упити остали су без одговора. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм