Мостар

Радановић: Федерални органи спроводе силу изнад права

  • Извор: СРНА
  • 19.06.2024. 13:03

Просто је невјероватно да федерални органи и данас спроводе силу изнад права, а очигледан примјер за то је данашњи покушај деложације Србина Драгана Златковића из Мостара који у свом стану легално живи већ 40 година, изјавио је Срни предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић.

"Федерални органи не поштују ни пресуде федералних судова, ни нотарске исправе и зато их у име Одбора позивам да престану да крше сопствене прописе", рекао је Радановић.

Он је појаснио да је у овом конкретном случају ријеч о стану који је откупљен прије рата и послије је у судском поступку утврђено да је власник остао онај ко је и био носилац станарског права прије рата.

"Ако је надлежни нотар утврдио да су испуњени услови за склапање уговора којим је право са једног лица пренесено на друго, онда је постојао правни основ за такво поступање. Основни постулат у имовинском праву - нико не може на другог пренијети више права него што сам има - испоштовао је нотар тако што је дозволио да једно лице пренесе право на другог власника", рекао је Радановић.

Болесног Србина деложирају из стана у центру Мостара

Болесног Србина деложирају из стана у центру Мостара

Запослени у Градској управи Мостара дошли су на врата стана у центру града да деложирају Србина Драгана Златковића који је изјавио Срни да је болестан, да није отворио врата и да је деложација одгођена.

"У шоку сам. Дошли су да ме деложирају из мог стана у којем живим 40 година, овдје ми је лична, возачка, здравствено осигурање, посао, стаж. Мој стан су дали извјесном Ивици Гудељевићу из Брчког. Замислите апсурда да смо са Гудељевићем због свог стана 20 година по судовима. Све пресуде су ишле у нашу корист, односно корист мог покојног оца", рекао је Златковић.

Златковић је истакао да су Кантонални суд у Мостару и Врховни суд Федерације БиХ пресудили у корист Златковића, али да све то није довољно.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм