Загреб

Промјене на граничним прелазима БиХ и Хрватске

  • Извор: СРНА
  • 01.08.2024. 12:30

Мјешовита Комисија за праћење спровођења Уговора између БиХ и Хрватске о граничним прелазима донијела је неколико одлука о прекатегоризацији граничних прелаза за погранични саобраћај.

Одобрен је привремени међународни саобраћај путника преко сталних граничних прелаза за погранични саобраћај Вагањ-Били Бриг, Габела-Габела поље један, Козарска Дубица-Хрватска Дубица, Орахов До-Слано и Дриновачко Брдо-Сливно у трајању од три мјесеца.

Радно вријеме ових граничних прелаза је 24 часа, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Наставак кампање ''Друштвено одговорни'': Погледајте који субјекти и производи су укључени

Наставак кампање ''Друштвено одговорни'': Погледајте који субјекти и производи су укључени

Донесене су и одлуке којима је привремено промијењено радно вријеме сталних граничних прелаза за погранични саобраћај Виница-Аржано Пазар, Субашићи-Дворине, Трзачка Раштела-Кордунски Љесковац, Заград-Пашин Поток, Калдрма-Личка Калдрма и Пролог-Подпролог. Радно вријеме ових граничних прелаза током три мјесеца биће 24 часа.

Осим тога, од 1. августа до 1. октобра одобрен је привремени међународни саобраћај путника преко сталних граничних прелаза за погранични саобраћај Дужи-Имотица, Читлук-Јовића Мост и Дриновци-Себешина, чије радно вријеме је 24 часа.

На три мјесеца је одобрен и привремени међународни саобраћај путника преко сталног граничног прелаза за погранични саобраћај Хаџин поток-Боговоља, од 1. августа, а радно вријеме граничног прелаза је 24 часа.

Алармантно: Број вакцинисаних ХПВ вакцином у Српској у драстичном паду

Алармантно: Број вакцинисаних ХПВ вакцином у Српској у драстичном паду

Из Граничне полиције БиХ су препоручили путницима да за вријеме љетне сезоне користе алтернативне граничне прелазе.

Пратите нас и путем Вибера