Zagreb

Promjene na graničnim prelazima BiH i Hrvatske

  • Izvor: SRNA
  • 01.08.2024. 12:30

Mješovita Komisija za praćenje sprovođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima donijela je nekoliko odluka o prekategorizaciji graničnih prelaza za pogranični saobraćaj.

Odobren je privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnih graničnih prelaza za pogranični saobraćaj Vaganj-Bili Brig, Gabela-Gabela polje jedan, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Orahov Do-Slano i Drinovačko Brdo-Slivno u trajanju od tri mjeseca.

Radno vrijeme ovih graničnih prelaza je 24 časa, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Nastavak kampanje ''Društveno odgovorni'': Pogledajte koji subjekti i proizvodi su uključeni

Nastavak kampanje ''Društveno odgovorni'': Pogledajte koji subjekti i proizvodi su uključeni

Donesene su i odluke kojima je privremeno promijenjeno radno vrijeme stalnih graničnih prelaza za pogranični saobraćaj Vinica-Aržano Pazar, Subašići-Dvorine, Trzačka Raštela-Kordunski Ljeskovac, Zagrad-Pašin Potok, Kaldrma-Lička Kaldrma i Prolog-Podprolog. Radno vrijeme ovih graničnih prelaza tokom tri mjeseca biće 24 časa.

Osim toga, od 1. avgusta do 1. oktobra odobren je privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnih graničnih prelaza za pogranični saobraćaj Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most i Drinovci-Sebešina, čije radno vrijeme je 24 časa.

Na tri mjeseca je odobren i privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnog graničnog prelaza za pogranični saobraćaj Hadžin potok-Bogovolja, od 1. avgusta, a radno vrijeme graničnog prelaza je 24 časa.

Alarmantno: Broj vakcinisanih HPV vakcinom u Srpskoj u drastičnom padu

Alarmantno: Broj vakcinisanih HPV vakcinom u Srpskoj u drastičnom padu

Iz Granične policije BiH su preporučili putnicima da za vrijeme ljetne sezone koriste alternativne granične prelaze.

Pratite nas i putem Vibera