ATV

Odluka Savjeta ministara BiH

Privremeno suspendovane i smanjene carinske stope kod uvoza određenih roba u BiH

 • Izvor: ATV
 • 19.09.2023. 16:09

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, jednoglasno je donio Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra sljedeće godine, u skladu sa Zakonom o carinskoj tarifi.

Cilj ove privremene mjere, kako kažu u Savjet ministara, je podrška domaćoj privredi i konkurentnijem te povoljnijem poslovanju uz zadržavanju postojećih radnih mjesta, kao i novom zapošljavanju.

Odlukom je obuhvaćeno 68 tarifnih oznaka u odnosu na 63 obuhvaćene u 2023. godini u sektorima tekstilne, obućarske, hemijske, metalne, prehrambene i grafičke industrije, kao i elektroindustrije.

„Robe koje su obuhvaćene ovom odlukom su materijali i sirovine koji se smatraju repromaterijalom, jer ih koriste bh. proizvođači u vlastitoj proizvodnji za izradu gotovih proizvoda, u proizvodnji za izvoz ili su supstitucija uvoznih proizvoda, a koji se ne mogu nabaviti na domaćem tržištu u količinama i kvalitetu potrebnom za proizvodnju gotovih proizvoda“, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Carinske stope na robe obuhvaćene ovom odlukom ne odnose se na robe koje su porijeklom iz zemalja sa kojima BiH ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Serija: Merdokove misterije (12+) (R)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.