Швајцарска

Политичарка поријеклом из БиХ, која је пуцала у фотографију Богородице, поднијела оставку

  • Извор: Агенције
  • 10.09.2024. 13:52

Не стишавају се реакције на потез швајцарске политичарке Саније Амети, која је, вјежбајући пуцање, изрешетала слику Богородице с Исусом.

Млади десничарске Швајцарске народне странке поднијели су кривичну пријаву против Амети, која је поријеклом из БиХ, због кршења слободе вјере и богослужја, објавила је јуче та странка.

Николас Римолди, оснивач Мас-Вол покрета, покренутог као протест против пандемијских мјера, такође је најавио да ће поднијети пријаву.

Након што је швајцарски дневник Блик објавио фотографије које је Амети објавила на Инстаграму у недјељу, није требало дуго да 32-годишња политичарка одговори на критике.

Обрисала је слике и написала да није била свјесна што је урадила те је затражила опроштај.

Али није се завршило на томе.

Политичарка поријеклом из БиХ вјежба пуцање а на мети Исус и Богородица

Политичарка поријеклом из БиХ вјежба пуцање а на мети Исус и Богородица

Усред критика, Амети је поднијела оставку на мјесто водства Зелених либерала у Цириху.

Странка такође разматра поступак искључења, према извјештају швајцарске јавне телевизије СРФ.

- Према мишљењу вођства странке, даљње чланство Саније Амети у Зеленим либералима наштетило би угледу странке. Како би се спријечила даљња штета, странка захтијева да се одмах покрене поступак искључења - саопштила је странка.

Амети је као мету за пуцачки тренинг искористила каталог аукцијске куће Колер, и то приказ Марије с малим Исусом у наручју.

На Инстаграму је Амети, која у слободно вријеме и иначе воли пуцати, објавила двије фотографије с пуцања у фотографију Марије и Исуса.

На фотографији на којој је изблиза усликана изрешетана слика, примјетно је двадесетак рупа од метака.

Амети је рекла да је случајно имала умјетнички каталог код себе и да није обраћала пажњу на вјерски садржај слике.

Швајцарски медији писали су да је Амети рођена у БиХ да је Швајцарску је с родитељима дошла као избјеглица 1995. године. Неки спомињу и њезине везе с Косовом. Амети се изјашњава као Муслиманка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.