Švajcarska

Političarka porijeklom iz BiH, koja je pucala u fotografiju Bogorodice, podnijela ostavku

  • Izvor: Agencije
  • 10.09.2024. 13:52

Ne stišavaju se reakcije na potez švajcarske političarke Sanije Ameti, koja je, vježbajući pucanje, izrešetala sliku Bogorodice s Isusom.

Mladi desničarske Švajcarske narodne stranke podnijeli su krivičnu prijavu protiv Ameti, koja je porijeklom iz BiH, zbog kršenja slobode vjere i bogoslužja, objavila je juče ta stranka.

Nikolas Rimoldi, osnivač Mas-Vol pokreta, pokrenutog kao protest protiv pandemijskih mjera, takođe je najavio da će podnijeti prijavu.

Nakon što je švajcarski dnevnik Blik objavio fotografije koje je Ameti objavila na Instagramu u nedjelju, nije trebalo dugo da 32-godišnja političarka odgovori na kritike.

Obrisala je slike i napisala da nije bila svjesna što je uradila te je zatražila oproštaj.

Ali nije se završilo na tome.

Političarka porijeklom iz BiH vježba pucanje a na meti Isus i Bogorodica

Političarka porijeklom iz BiH vježba pucanje a na meti Isus i Bogorodica

Usred kritika, Ameti je podnijela ostavku na mjesto vodstva Zelenih liberala u Cirihu.

Stranka takođe razmatra postupak isključenja, prema izvještaju švajcarske javne televizije SRF.

- Prema mišljenju vođstva stranke, daljnje članstvo Sanije Ameti u Zelenim liberalima naštetilo bi ugledu stranke. Kako bi se spriječila daljnja šteta, stranka zahtijeva da se odmah pokrene postupak isključenja - saopštila je stranka.

Ameti je kao metu za pucački trening iskoristila katalog aukcijske kuće Koler, i to prikaz Marije s malim Isusom u naručju.

Na Instagramu je Ameti, koja u slobodno vrijeme i inače voli pucati, objavila dvije fotografije s pucanja u fotografiju Marije i Isusa.

Na fotografiji na kojoj je izbliza uslikana izrešetana slika, primjetno je dvadesetak rupa od metaka.

Ameti je rekla da je slučajno imala umjetnički katalog kod sebe i da nije obraćala pažnju na vjerski sadržaj slike.

Švajcarski mediji pisali su da je Ameti rođena u BiH da je Švajcarsku je s roditeljima došla kao izbjeglica 1995. godine. Neki spominju i njezine veze s Kosovom. Ameti se izjašnjava kao Muslimanka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.