Сарајево

Поглавар Исламске заједнице се и на Бајрам бави политиком

  • Извор: АТВ
  • 16.06.2024. 19:34

Поглавар исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић не мирује ни на највећи муслимански празник, пуна му уста Републике Српске и Срба.

На одговор није дуго чекао, предсједник Републике Српске поручио му је да се не брине о Србима, јер веома добро знамо како су се муслимани бринули када су формирали Ханџар дивизију и Зелене беретке.

"Ми нисмо босански Срби, већ Срби. А љутите се кад вас називамо босански муслимани, а не Бошњаци. И немојте да бринете о нама Србима, јер веома добро знамо како сте бринули о нама кад сте формирали Ханџар дивизију и Зелене беретке. Не можете нама Србима држати никакве лекције. Република Српска је у БиХ унијела своју територију и суверенитет, a то може и да изнесе", одговара Милорад Додик.

Празник који би требао да буде празник мира, толеранције и међусобног разумијевања жалосно је да било ко шаље другачије поруке. Ми смо Срби, један народ и желимо да нас се тако ословљава, истиче министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Данијел Егић.

"Ја бих поставио питање да ли је ико икада, српски Бошњаци у Санџаку, како ми можемо бити босански Срби? Или српски Хрвати горе по Војводини, Суботици  и тако даље?", пита Егић.

Док СПЦ позива на мир и недискриминацију, Исламска вјерска заједница баштини политику '90их. Није ово први пут да поглавар исламске заједнице у БиХ потпирује националну нетрпељивост, позната је и Кавазовићева изјава да се, како каже, Бошњаци морају борити за сваки педаљ ове земље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: