Конаковић поново се обрушио на Српску

Пљување по Српској покушај спаса од изборног краха

  • Извор: АТВ
  • 10.09.2024. 20:40

Бошњачки политичари у другом ентитету, заједно са странцима, направили су лакрдију од институција у том ентитету у којима се домаћи политичари ништа не питају, каже данас Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

"Данас проводе одлуке странаца од којих очекују да ће им испоручити централизовану, односно унитарну БиХ, што се никада неће догодити", поручио је Додик. 

Он је указао и да је сав притисак који се врши на Српску у функцији стварања унитарне БиХ и њихове пусте жеље да приграбе све надлежности како би посљедњу одлуку о свему доносили Бошњаци. 

"То ће им и остати само пуста жеља и недосањани снови који се никада неће остварити, јер на крају ни Устав БиХ то не дозвољава", поручио је Додик.

Елмедин Конаковић, министар спољних послова у Савјету министара БиХ, поново се обрушава на Републику Српску и њене званичнике. То обично ради када процјени да у муслиманском бирачком тијелу нема довољне подршке коју онда покушава да обезбједи тако што ће пљувати по Српској и посебно Милораду Додику.

 Рекао је да се Милорад Додик "полако закопава у рупу" и губи од БиХ 3:0. Овакве небулозне изјаве и пљување по Српској увијек долазе из политичког Сарајева и дијела другог ентитета у коме већински живе муслимани. 

Конаковић је, изгледа, свјестан да он и његова странка немају подршку коју очекују па је најлакше ударити на Српску, јер то је оно што муслимани воле. Овакве изјаве, поручују из Бањалуке, јасно показују  колико је радикализовано бирачко тијело у другом ентитету.

Знам да може скренути пажњу само када мене помене, коментар је предсједника Републике Српске. Конаковић и странке окупљене око "тројке" долазили су у Бањалуку зато што без Републике Српске и институција Српске не могу донијети никакву одлуку. Тада је Дино понизно долазио на утакмице, молећи да њега узмемо. Обећавао и лагао, навео је Додик. Поручује још да је "Конаковић најобичнији преварант који је након избора причао скроз другу причу и увјеравао све да жели сарадњу и да се убрза европски пут, да би након једног позива из америчке амбасаде све направљено и договорено срушио".

Реакција на Конековићеву изјаву не мањка.

Опширније у видео прилогу.


Пратите нас и путем Вибера