Konaković ponovo se obrušio na Srpsku

Pljuvanje po Srpskoj pokušaj spasa od izbornog kraha

  • Izvor: ATV
  • 10.09.2024. 20:40

Bošnjački političari u drugom entitetu, zajedno sa strancima, napravili su lakrdiju od institucija u tom entitetu u kojima se domaći političari ništa ne pitaju, kaže danas Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

"Danas provode odluke stranaca od kojih očekuju da će im isporučiti centralizovanu, odnosno unitarnu BiH, što se nikada neće dogoditi", poručio je Dodik. 

On je ukazao i da je sav pritisak koji se vrši na Srpsku u funkciji stvaranja unitarne BiH i njihove puste želje da prigrabe sve nadležnosti kako bi posljednju odluku o svemu donosili Bošnjaci. 

"To će im i ostati samo pusta želja i nedosanjani snovi koji se nikada neće ostvariti, jer na kraju ni Ustav BiH to ne dozvoljava", poručio je Dodik.

Еlmedin Konaković, ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH, ponovo se obrušava na Republiku Srpsku i njene zvaničnike. To obično radi kada procjeni da u muslimanskom biračkom tijelu nema dovoljne podrške koju onda pokušava da obezbjedi tako što će pljuvati po Srpskoj i posebno Miloradu Dodiku.

 Rekao je da se Milorad Dodik "polako zakopava u rupu" i gubi od BiH 3:0. Ovakve nebulozne izjave i pljuvanje po Srpskoj uvijek dolaze iz političkog Sarajeva i dijela drugog entiteta u kome većinski žive muslimani. 

Konaković je, izgleda, svjestan da on i njegova stranka nemaju podršku koju očekuju pa je najlakše udariti na Srpsku, jer to je ono što muslimani vole. Ovakve izjave, poručuju iz Banjaluke, jasno pokazuju  koliko je radikalizovano biračko tijelo u drugom entitetu.

Znam da može skrenuti pažnju samo kada mene pomene, komentar je predsjednika Republike Srpske. Konaković i stranke okupljene oko "trojke" dolazili su u Banjaluku zato što bez Republike Srpske i institucija Srpske ne mogu donijeti nikakvu odluku. Tada je Dino ponizno dolazio na utakmice, moleći da njega uzmemo. Obećavao i lagao, naveo je Dodik. Poručuje još da je "Konaković najobičniji prevarant koji je nakon izbora pričao skroz drugu priču i uvjeravao sve da želi saradnju i da se ubrza evropski put, da bi nakon jednog poziva iz američke ambasade sve napravljeno i dogovoreno srušio".

Reakcija na Konekovićevu izjavu ne manjka.

Opširnije u video prilogu.


Pratite nas i putem Vibera