Затворен предмет

Оргијање опозиције и медија - од "афере иконе" до тишине

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 22:59

''Бореновић и Црнадак о "Икони": Ситуацију може поправити само Додикова оставка - ово је наслов једног сарајевског портала из децембра 2020. Бранислав Бореновић и Игор Црнадак тада су осули паљбу по Додику и Републици Српској говорећи да је икона украдена и да је у питању међународни скандал.

''Нажалост, овим се показао само један преварантски менталитет људи који воде Републику Српску'', рекао је тада Црнадак. "У својој умишљеној величини, заборавио је да у дипломатији важе много другачија правила од оних на које је он навикао'', надовезао се Бореновић и затражио да се Додик повуче са тадашње позиције српског члана Предсједништва БиХ. Данас ова двојица вјечитих опозиционара ћуте као заливени, а Додикову оставку тражили су и због најновије отужнице из Сарајева. 

И шта ћемо сад?

И шта ћемо сад?

Није први, а вјероватно, ни посљедњи пут да се опозиционари брукају у ситуацијама о којима, како то вријеме на крају покаже, не знају ништа. И у овом случају су вјеровали непровјереним информацијама које су се пласирале само како би се дискредитовали званичници Српске што су они објеручке прихватили па се на крају и они сами обрукали. И Младен Иванић је насјео на исту причу и брже боље је пожурио, да тог децембра 2020. прича о некој бруки и срамоти. Ево подсјетника на његове тадашње изјаве, наравно, дате телевизији из Бијељине наклоњеној опозицији. 

"Затварање предмета "Икона" - логичан завршетак покушаја да се распири русофобска хистерија"

"Остаје невиђена срамота и блам који је прије свега доживио Додик али нажалост и Република Српска. Не враћају се поклони који се добију на такав начин ако за то нема неког разлога", рекао је тада Младен Иванић за БН телевизију.

Разлога нема. Ништа од онога што су говорили опозиционари и писали медији који су им наклоњени није тачно што је данас и доказано. А итекако су оргијали, заједно са бошњачким медијима из другог ентитета. Тако су опозицији наклоњени медији спектакуларно објављибвали наслове попут ''Украјина: Печат на икони указује да је наше власништво'', Дакле, доказано је да није, тачније, то је и сама Украјина признала. ''Гдје је Икона Милораде и ко је украо?'', још један је од тадашњих наслова. Није украдена, и то је данас доказано. ''Турковић о икони: БиХ пред озбиљном оптужбом'' - и ова прича је пала у воду. Наравно, они који су писали о невиђеној афери и скандалу, данас ћуте као заливени. И као шлаг на медијску писанију о свему томе и један наслов са портала из другог ентитета који је пренио да да ће икона довести до пада Додика. 

Шекара: Случај 'икона' показао чему служе људи у Тужилаштву БиХ и њихови ментори

Шекара: Случај 'икона' показао чему служе људи у Тужилаштву БиХ и њихови ментори

Амбасада Руске Федерације у БиХ оцијенила је данашњу вијест о затварању предмета "Икона" логичним завршетком неславног покушаја да се распири русофобска хистерија.

Овај случај је, истичу из Амбасаде, примјер тога како функционише антируска пропаганда, чија је суштина да се измисли повод како би Русију окривили због свих смртних гријехова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: