Суд БиХ

Одлука о расписивању потјернице за Галићем биће донесена у законском року

  • Извор: СРНА
  • 07.08.2024. 16:44

Суд БиХ донијеће у законом прописаном року одлуку о приједлогу Тужилаштва БиХ за одређивање притвора и расписивање потјернице за замјеником директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) Зораном Галићем који је побјегао у Хрватску, а осумњичен је за примање дара и злоупотребу положаја док је био директор Граничне полиције БиХ.

У Суду БиХ Срни је речено да су овај приједлог Тужилаштва БиХ добили јуче.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је раније данас да је у току сједница Савјета министара на којој се расправља о његовом приједлогу за смјену Галића, те да очекује да ће бити прихваћен.

Приједлог за смјену Галића услиједио је након једногласне одлуке Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ да Галић треба да буде разријешен са мјеста замјеника директора Сипе.

Тужилаштво затражило од Суда БиХ да распише потјерницу за Зораном Галићем

Тужилаштво затражило од Суда БиХ да распише потјерницу за Зораном Галићем

Галић је био мета полицијске акције "Кингс" у којој је требао бити ухапшен јер је осумњичен за примање дара и других облика користи и злоупотребу положаја или овлаштења док је био директор Граничне полиције БиХ.

Припадници Сипе ухапсили су 9. јула помоћника командира Јединице Граничне полиције Требиње Благоја Миловића и држављанина Хрватске Ивицу Багу због организованог криминала, недозвољеног промета акцизних производа, злоупотребе положаја или овлаштења и других кривичних дјела.

Из Тужилаштва БиХ је наведено да Галић није нађен у мјесту становања јер му је неидентификована особа дојавила да би могао бити ухапшен. Осумњичени Галић је, након добијених информација, 8. јула послије подне илегално прешао границу БиХ и побјегао у Хрватску, гдје се и сада налази.

Према доступним информацијама, он је на боловању и налази се на лијечењу у Хрватској, о чему је говорио његов адвокат.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)