Америка

Порука О Брајану и Америци из Српске: Пустите нас да радимо, живимо и договарамо се

  • Извор: АТВ
  • 31.08.2024. 19:11

Опет америчке пријетње, јер Американци очигледно другачије не знају. Запријетио је Џејмс О Брајан поново санкцијама уколико неко буде угрожавао интересе САД-а у БиХ. Исте оне, због којих је стотине запослених у Инвиктус технолоџи групи обавијештено да ће остати без посла и због којих је 80 колега са УНА Телевизије већ остало без примања.

Није О Брајан пропустио прилику ни да поново запријети званичницима Српске и подијели коју лекцију о антидејтонским активностима јер оне, тобоже, само штете грађанима БиХ, укључујући и становнике Републике Српске. Као да им О Брajaн, Марфи и слични њима већ не наносе довољно штете својим понашањем. 

„Амбасадор Марфи представља Владу Сједињених Америчких Држава и он и његов тим у Сарајеву, Бањалуци и Мостару спроводе америчку спољну политику и бране интересе САД у БиХ. Наша амбасада је објаснила ризике санкција свим заинтересованима и – као што сам недавно рекао – ми радимо исту ствар у земљама широм свијета. Сви амерички званичници ће наставити да износе ове тачке“, изјавио је Џејмс О Брајан, помоћник  америчког државног секретара. 

Они који се у демократију највише куну, највише је и руше што је оличење лицемјерства. Пустите нас да радимо, живимо и договарамо се унутар БиХ.  Све ово што они раде, и интереси на које се позивају, јасна је Сања Вулић, класични је интервенционизам и угрожавање основних људских права. 

„Амерички службеници воле себе и своју земљу представљати као свјетионик демократије и људских права, а онда јавно и тајно раде на стварању претпоставки да поједине фирме и запослени у њима остану без рачуна, плата и уговора унутар своје земље. Прије ће бити да су се запетљали у имплементацији санкција  извјештавању својих надређених као и сталним најавама нових санкција с циљем дестабилизације унутрашњих односа у БиХ“, истакла је , Сања Вулић, шеф клуба посланика СНСД-а у Парламенту БиХ.

Оно што они раде рушење је Дејтона на дјелу. Све ово, каже Срђан Мазалица, говори о томе каква је та чувена америчка демократија и њихово поимање свијета. 

„Њихова политика је антидејтонска зато што они инсистирају на неким рјешењима попут закона и државној имовини што је класична антидејтонска активност зато што је Дејтоном ријешено све по питању државне имовине и ту би прво себи могли упутити те пријетње а онда било коме другом“, рекао је Срђан Мазалица, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Одавно америчка администрација показује да јој је Република Српска трн у оку и свим силама кроз санкције покушава финансијски да је угуши. Због исте те администрације и њених интереса стотинама радника у Српској егзистенција је угрожена јер су остали без посла.

Пратите нас и путем Вибера