Amerika

Poruka O Brajanu i Americi iz Srpske: Pustite nas da radimo, živimo i dogovaramo se

  • Izvor: ATV
  • 31.08.2024. 19:11

Opet američke prijetnje, jer Amerikanci očigledno drugačije ne znaju. Zaprijetio je Džejms O Brajan ponovo sankcijama ukoliko neko bude ugrožavao interese SAD-a u BiH. Iste one, zbog kojih je stotine zaposlenih u Inviktus tehnolodži grupi obaviješteno da će ostati bez posla i zbog kojih je 80 kolega sa UNA Televizije već ostalo bez primanja.

Nije O Brajan propustio priliku ni da ponovo zaprijeti zvaničnicima Srpske i podijeli koju lekciju o antidejtonskim aktivnostima jer one, tobože, samo štete građanima BiH, uključujući i stanovnike Republike Srpske. Kao da im O Brajan, Marfi i slični njima već ne nanose dovoljno štete svojim ponašanjem. 

„Ambasador Marfi predstavlja Vladu Sjedinjenih Američkih Država i on i njegov tim u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru sprovode američku spoljnu politiku i brane interese SAD u BiH. Naša ambasada je objasnila rizike sankcija svim zainteresovanima i – kao što sam nedavno rekao – mi radimo istu stvar u zemljama širom svijeta. Svi američki zvaničnici će nastaviti da iznose ove tačke“, izjavio je Džejms O Brajan, pomoćnik  američkog državnog sekretara. 

Oni koji se u demokratiju najviše kunu, najviše je i ruše što je oličenje licemjerstva. Pustite nas da radimo, živimo i dogovaramo se unutar BiH.  Sve ovo što oni rade, i interesi na koje se pozivaju, jasna je Sanja Vulić, klasični je intervencionizam i ugrožavanje osnovnih ljudskih prava. 

„Američki službenici vole sebe i svoju zemlju predstavljati kao svjetionik demokratije i ljudskih prava, a onda javno i tajno rade na stvaranju pretpostavki da pojedine firme i zaposleni u njima ostanu bez računa, plata i ugovora unutar svoje zemlje. Prije će biti da su se zapetljali u implementaciji sankcija  izvještavanju svojih nadređenih kao i stalnim najavama novih sankcija s ciljem destabilizacije unutrašnjih odnosa u BiH“, istakla je , Sanja Vulić, šef kluba poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH.

Ono što oni rade rušenje je Dejtona na djelu. Sve ovo, kaže Srđan Mazalica, govori o tome kakva je ta čuvena američka demokratija i njihovo poimanje svijeta. 

„Njihova politika je antidejtonska zato što oni insistiraju na nekim rješenjima poput zakona i državnoj imovini što je klasična antidejtonska aktivnost zato što je Dejtonom riješeno sve po pitanju državne imovine i tu bi prvo sebi mogli uputiti te prijetnje a onda bilo kome drugom“, rekao je Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Odavno američka administracija pokazuje da joj je Republika Srpska trn u oku i svim silama kroz sankcije pokušava finansijski da je uguši. Zbog iste te administracije i njenih interesa stotinama radnika u Srpskoj egzistencija je ugrožena jer su ostali bez posla.

Pratite nas i putem Vibera