Адвокат

Нобило: Рекао бих да је тужиоцима и неугодно

  • Извор: АТВ
  • 17.04.2024. 15:19

Адвокат Анто Нобило након рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу, каже да свему ономе што се видјело у судници нема мјеста и да је чак и тужиоцима неугодно. "У својим списима немају ништа", поручио је Нобило.

"Сада смо на крају доказног поступка оптужбе. Нисмо чули ни видјели ништа, тако ће бити и сљедећи пут. Прочитаћемо неке документе који неће потврдити да се овдје ради о кривичном дјелу. То само потврђује оно што отпочетка говоримо, а то је да је овдје ријеч искључиво о политици. Кроз кривични поступак се покушавају ријешити политички проблеми у функционисању у БиХ. То се ради у парламенту, а не на фингираном политичком процесу", рекао је Нобило.

Он се нада да ће Суд дозволити да одбрана изнесе свој доказе које има.

"Угурали су политику у кривични поступак, па хајде да видимо шта се ту ради. Да видим каква су овлашћења високог представника, да ли је он икада добио овлашћења законодавца. Ми тврдимо да није и да можемо то доказати. Да ли је изабран на законом прописан начин, у складу са Дејтонским споразумом, такође ћемо доказати да није. Натјераће нас да докажемо да систем који сада политички функционише у БиХ који је најлакше описати као дуални систем. Имате владе, предсједника, а са друге стране имате систем ОХР-а, високог представника итд", каже Нобило.

Он истиче да је одбрана присиљена да све то докаже, ако суд прихвати доказе. Уколико не прихвати, долази до критичног момента када ће се одлучивати о доказима одбране, а након тога ће се лако предвидјети финале поступка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.