Суђење Додику и Лукићу

Ни Суд ни одбрана нису прихватили Анекс 10 који је приложило Тужилаштво БиХ

  • Извор: СРНА
  • 29.04.2024. 15:32

Суд БиХ и одбрана на данашњем суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу нису прихватили Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са странице УН и превело на "босански језик".

Овај документ, који је изнесен на данас завршеном рочишту, није био ни потписан нити на енглеском језику на шта је приговорила и судија Сена Узуновић, јавља Срна.

Узуновићева је од Тужилаштва затражила да достави документ Анекс 10 Дејтонског споразума на енглеском језику и са адекватним преводом.


ЦИК најавио за идућу седмицу расписивање избора

ЦИК најавио за идућу седмицу расписивање избора

Тужилаштво БиХ је данас изнијело дио материјалних доказа који су се односили углавном на објављене документе у "Службеном гласнику Републике Српске" и "Службеном листу БиХ", те одређене извјештаје Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа).

Наставак суђења на коме ће бити представљен остатак материјалних доказа Тужилаштва заказан је за 22. мај, а одбрана би изношење својих доказа и саслушање свједока требало да почне 5. и 19. јуна.

Још је неизвјесно да ли ће 5. јуна бити одржано рочиште јер је тада најављено савјетовање носилаца правосудних функција у Неуму.

У Суду БиХ данас је настављено суђење предсједнику Додику и Лукићу због непоштовања одлука Кристијана Шмита.


Одржано рочиште Додику и Лукићу, наредно 22. маја

Одржано рочиште Додику и Лукићу, наредно 22. маја

Испред Суда БиХ и данас су се окупили бројни грађани и званичници који су дошли да пруже подршку предсједнику Српске и Лукићу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.