Предсједник ДНС-а

Нешић: Захваљујући Бећировићу и Комшићу Предсједништво је циркусантска институција

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 10:43

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да се, захваљујући Денису Бећировићи и Жељку Комшићу, Предсједништво БиХ претворило у циркусантску институцију која својим представама за пробрану публику покушава измамити аплаузе симпатизера.

''Нико није толико урушио Предсједништво БиХ као њих двојица. Као што су усвојили Закон о транспорту гаса, тако су исто могли усвојити закон да за викенд нећемо помјерати казаљке на сату или да забрањујемо истраживања у свемиру. Ефекти су једнаки. Устав БиХ је децидно прописао девет надлежности Предсједништва БиХ и ниједна од њих није област енергетике и транспорта. Дакле, ако неко руши Дејтонски мировни споразум онда су то Бећировић и Комшић који себи грабе овлашћења која им Устав БиХ није прописао'', наглашава Нешић.

Умјесто да покушају поправити имиџ БиХ у свијету не би ли и овдје дошао неки инвеститор, додаје Нешић, овај двојац својим циркусима и отварањима нових криза из БиХ настоји отјерати и оно мало инвеститора.

''Да није тужно било би смијешно слушати Бећировића како се хвалиса законом за који и сам зна да неће бити усвојен. У суштини, вара и лаже своје бираче. Сигурно га нису бирали да им сије лажи, него да ради у корист друштва'', додаје предсједник ДНС-а.

Коментаришући закључке које су усвојили Комшић и Бећировић, а на које је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила вето, предсједник ДНС-а Ненад Нешић каже да очекује да ће њен вето добити подршку у Народној скупштини Републике Српске и додаје:

''Лицемјерство двојице бошњачких чланова Предсједништва је на врхунцу. С једне стране се куну у БиХ, а онда траже санкционисање једног њеног дијела и с дубоком мржњом своје стрелице усмјеравају ка Републици Српској. Онда се чуде зашто Срби не воле БиХ коју представљају њих двојица!''  

Бећировић и Комшић, истиче он, не могу ништа Републици Српској јер је она плод воље српског народа и постојаће док је Срба.

''Али итекако су урушили БиХ и захваљујући њима двојици ово је најгори сазив Предсједништва БиХ од њеног настанка. Потпуно су обесмислили најважнију институцију која на све личи сем на државни орган'', закључује предсједник ДНС-а.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.