Министар безбједности БиХ

Нешић за АТВ: Драго ми је што СИПА провјерава Шмита, посебан акценат на његовом обезбјеђењу

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2023. 12:43

Министар безбједности БиХ у Савјету министара Ненад Нешић каже за АТВ да му је драго што СИПА провјерава Кристијана Шмита и његов боравак и поручује да исто очекује и од осталих агенција које су добиле допис.

"Драго ми је што СИПА поступа у складу са својим надлежностима и што ћемо напокон да утврдимо да ли господин Шмит легално или илегално борави у БиХ. Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и ја као министар безбједности БиХ смо тражили од надлежних полицијских агенција да нам доставе по ком основу се Шмит налази у БиХ, а посебан акценат смо ставили на његово наоружано обезбјеђење, ради се о странцима. Занима нас ко им је доносио да носе оружје, како су унијели оружје у БиХ и да видимо да ли је то у складу са законом, односно да ли се они овдје налазе легално или илегално. Када добијемо потпуне одговоре, у складу са њима ћемо и поступити. Исто сам затражио од Граничне полиције БиХ и Службе за послове са странцима, као и Дирекције за координацију полицијских тијела", каже Нешић.

СИПА провјерава Шмита

СИПА провјерава Шмита

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић упутио је захтјев Министарству иностраних послова БиХ, СИПА, Служби за послове са странцима и Граничној полицији у којем је затражио одговор на питање по којем основу се Кристијан Шмит налази у БиХ и по којем основу лица која га чувају носе оружје и ко им је то дозволио.

Шмит дипломатску исказницу добио на основу вербалне ноте

Шмит дипломатску исказницу добио на основу вербалне ноте

"Очекујем њихово поступање, као и поступање Тужилаштва БиХ које треба да поступи по допису српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и по мом допису и да нам јасно и гласно одговори да ли је Кристијан Шмит овдје легално или илегално као што претпостављамо", рекао је Нешић.

Ковачевић: Утврдити на основу чега Кристијан Шмит борави у БиХ

Ковачевић: Утврдити на основу чега Кристијан Шмит борави у БиХ


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм