Предао доказе о Шмиту

Нешић: Тужилаштво да покаже да ли ради по праву или је фонтана за испуњавање жеља

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2023. 11:52

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је да је предао Тужилаштву БиХ све прикупљене информације које су му доставиле безбједносне агенције које се налазе у саставу Министарства безбједности о Кристијану Шмиту који се налази на територији БиХ и његовој наоружаној пратњи, као и о свим незаконитостима које су радили од тренутка ступања на територију БиХ.

"Очекујем да ћемо напокон неке ствари истјерати на чистац - да ће Тужилаштво показати да ли ради у складу са правом и законом, да ли поступа по доказима релевантних институција БиХ или је фонтана жеља гдје испуњава жеље једном Шмиту који се нелегитимно представља за високог представника и који потпуно незаконито обавља улогу високог представника“, рекао је Нешић. 

Нешић је додао да Шмит према свим доказима који су прикупљени није легитиман високи представник у БиХ и не може се говорити о високом представнику.

"Очекујем да Тужилаштво формира предмет против Шмита и обавијести јавност о резултатима истраге“, рекао је Нешић.

Нешић каже да је одлучио да данас преда доказе Тужилаштву зато што је из медија чуо да Тужилаштво није добило информацију о боравку Шмита на териотирји БиХ.

"То ме изненадило јер сам очекивао да Тужилаштво након моје конференције формира предмет са називом 'Крстијан Шмит'“, рекао је Нешић.

Нешић стигао у Тужилаштво БиХ како би предао доказе против Шмита

Нешић стигао у Тужилаштво БиХ како би предао доказе против Шмита


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: