Predao dokaze o Šmitu

Nešić: Tužilaštvo da pokaže da li radi po pravu ili je fontana za ispunjavanje želja

  • Izvor: ATV
  • 16.10.2023. 11:52

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je da je predao Tužilaštvu BiH sve prikupljene informacije koje su mu dostavile bezbjednosne agencije koje se nalaze u sastavu Ministarstva bezbjednosti o Kristijanu Šmitu koji se nalazi na teritoriji BiH i njegovoj naoružanoj pratnji, kao i o svim nezakonitostima koje su radili od trenutka stupanja na teritoriju BiH.

"Očekujem da ćemo napokon neke stvari istjerati na čistac - da će Tužilaštvo pokazati da li radi u skladu sa pravom i zakonom, da li postupa po dokazima relevantnih institucija BiH ili je fontana želja gdje ispunjava želje jednom Šmitu koji se nelegitimno predstavlja za visokog predstavnika i koji potpuno nezakonito obavlja ulogu visokog predstavnika“, rekao je Nešić. 

Nešić je dodao da Šmit prema svim dokazima koji su prikupljeni nije legitiman visoki predstavnik u BiH i ne može se govoriti o visokom predstavniku.

"Očekujem da Tužilaštvo formira predmet protiv Šmita i obavijesti javnost o rezultatima istrage“, rekao je Nešić.

Nešić kaže da je odlučio da danas preda dokaze Tužilaštvu zato što je iz medija čuo da Tužilaštvo nije dobilo informaciju o boravku Šmita na teriotirji BiH.

"To me iznenadilo jer sam očekivao da Tužilaštvo nakon moje konferencije formira predmet sa nazivom 'Krstijan Šmit'“, rekao je Nešić.

Nešić stigao u Tužilaštvo BiH kako bi predao dokaze protiv Šmita

Nešić stigao u Tužilaštvo BiH kako bi predao dokaze protiv Šmita


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: