Izložen prijetnjama

Nešić nakon napada: Ne osjećam se bezbjedno u Sarajevu, smeta im što sam Srbin!

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, kaže za ATV da se ne osjeća bezbjedno u Sarajevu nakon današnjeg incidenta u kojem se vozač zaletao u vozila u kojima su bili on i njegovo obezbjeđenje.

”U posljednje vrijeme dobijam prijetnje putem društvenih mreža, a sjetimo se i pisane prijetnje koja je došla na Kabinet ministra kada je navedeno da neću pobjeći od klanja i noža. Zbog svega toga ne osjećam se bezbjedno u Sarajevu. Očigledno im smeta to što sam Srbin”, rekao je Nešić za ATV.

On pojašnjava da se jutrošnji napad dogodio dok je bio na putu ka svom Kabinetu.

”Negdje prije Vrbanja mosta crveni džip je u više navrata pokušao da isječe i prekine vezu između vozila u kojem sam se nalazio i pratnje. Čak je, u jednom trenutku, pokušao da udari ili u vozilo s ministrom ili u obezbjeđenje. Kada je u tome spriječen, pokušao je iz suprotne trake da presječe zaštitno vozilo i da ga udari”, rekao je Nešić.

U Sarajevu napadnuto vozilo Nenada Nešića

U Sarajevu napadnuto vozilo Nenada Nešića

On kaže da su tada reagovali pripadnici njegovog obezbjeđenja, te su presjekli put džip i zaustavili ga.

”Moje obezbjeđenje me je izvuklo na sigurno, a tog vozača su legitimisali. U tom trenutku su došli pripadnici MUP-a Kantona Sarajeva i preuzeli dalje postupanje. Napominjem da je na zaštitnom vozilu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela sve vrijeme bila upaljena rotacija i da su sa dvije strane vozaču pokazivali palicu ”stop”, tražeći da se udalji, ali se na to nije obazirao, već je nasilnički reagovao”, kaže Nešić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.