Министар безбједности

Нешић: Информације о Шмитовом боравку у БиХ за десетак дана

  • Извор: РТРС
  • 28.09.2023. 14:39

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић, изјавио је за Радио Републике Српске да очекује да најкасније у року од десет дана добије све релевантне информације од надлежних полицијских и других органа о боравку Кристијана Шмита и његове пратње у БиХ.

"С обзиром на то да Кристијан Шмит нема адекватну резолуцију Савјета безбједности о именовању за Високог представника, дискутабилан је легитимитет његовог боравка у БиХ", каже Нешић.

Нешић је од надлежних институција, СИПА и Службе за послове са странцима БиХ затражио извјештај и о томе по ком основу пратња Кристијана Шмита носи оружје у БиХ, а ради се о страним држављанима.

"Након извјештаја свих релевантних институција очекујем да ће се у причу укључити и Тужилаштво БиХ, како би се потпуно разјаснило има ли Кристијан Шмит легитимитет и легалитет за боравак у БиХ и да ли његова пратња има законско упориште за посједовање оружја на простору БиХ", каже Нешић.


Породица поклања 500 килограма паприка, имају само један услов

Породица поклања 500 килограма паприка, имају само један услов


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм