Изабрала је Народна скупштина Српске

Ненад Вуковић није дошао на сједницу јер није добио позив: Позив добила Сњежана Новаковић Бурсаћ!

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2024. 19:07

Нисам дошао зато што нисам добио позив. Тако је ПДП-ов Ненад Вуковић одговорио на питање зашто се није појавио на сједници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

А позив није добио зато што је тамо СНСД-ова Сњежана Новаковић Бурсаћ. Њу је како то налаже Устав БиХ, а и пословник Дома народа, изабрала Народна скупштина Републике Српске. Ненада Вуковића изабрао је ЦИК. 

"Нисам сигуран да сви познају добро прописе када причају о хитним, редовним сједницама, тако да све је то заједно можда превише преоптерећено таквим стварима. Рекао бих да ствари иду по процедурама и рекао бих да ће то бити прије или касније завршено онако како треба", каже Вуковић.

А како треба, за оне који можда нису прочитали- делегате бира Народна скупштина. Новаковић Бурсаћ у телефонском разговору каже да је на јучерашњој сједници присуствовала, баш у складу са одлуком Народне скупштине. Уз то, она је за разлику од Вуковића, добила и позив. Неки су јуче покушали да погурају Вуковићево мјесто. 

"Колико сам из медија чуо, да ли се ради о престанку мандата уваженој госпођи Бурсаћ и евентуалном почетку мандата, односно одлукама ЦИК-а које се односе на престанак мандата госпођи Бурсаћ и одлуку ЦИК-а када је у питању избор господина Вуковића за делегата у Дому народа из реда српског народа у БиХ", каже Желимир Нешковић, делегат у Клубу Срба и Дому народа.

"Евидентно то нисмо могли уз сво стварање једног амбијента који је евидентно стваран да се нешто урадили или не уради. Тако да предлажем да то оставимо за наредну сједницу за расправу", рекао је Драган Човић, предсједавајући Дома народа ПС БиХ.

Вуковића је жријебањем, погурала и Централна изборна комисија БиХ. Тамо сједе људи блиски ПДП-у. 

"Ми поштујемо Устав БиХ. Устав БиХ јасно је одредио ко бира делегате у Дом народа, када су у питању делегати српског народа, то је Народна скупштина Републике Српске. Скупштина је тај посао завршила. И ми, као што вам је познато овдје већ скоро двије године радимо неки посао, усвајамо неке законе", каже Радован Ковачевић, делегат у Клубу Срба у Дому народа ПС БиХ.

Све даље што се буде дешавало је ствар примјене закона и других аката, порука је Новаковић Бурсаћ. Уосталом, дешавањима у Дому народа позабавиће се и правне инстанце у БиХ. А можда и оне у Стразбуру. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм