Marina Pendeš

Nema zakonskog osnova da se OS šalju na granicu 

  • 04.07.2019. 17:07

Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš izjavila je da nema zakonskog osnova za slanje pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.

"Pripadnici Oružanih snaga BiH mogu se samo privremeno angažovati, i to u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH u slučajevima prirodnih katastrofa ili nesreća", rekla je Pendeševa danas novinarima u Banjaluci. 

Ona je pojasnila da je to angažovanje moguće tako da se na pojedinim lokacijama upotrijebe inženjerijske jedinice radi zaprečavanja lokaliteta, ali ne i da tu ostanu. 

Komentarišući nabavku motornih vozila za potrebe Oružanih snaga BiH, Pendeševa je rekla da je riječ o višegodišnjem projektu i kapitalnim ulaganjima koja su odobrena i definisana odlukom Predsjedništva BiH. 

"Pripremili smo gotovo svu proceduru, ali još radimo na bazi odluke o privremenom finansiranju i čekaćemo da se usvoji budžet", istakla je Pendeševa. 

Predsjedavajući Savjet ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je u utorak, 2. jula, da je Savjet ministara u tehničkom mandatu zadužio ministra odbrane Marinu Pendeš da hitno pripremi i Predsjedništvu BiH uputi odluku o angažovanju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga na lokacije koje migranti koriste za nelegalni ulazak u BiH. 
 

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм