Ратнохушкачке изјаве

Не престају пријетње из другог ентитета

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2024. 19:39

Пријетње из другог ентитета не јењавају.

Да је извор свих проблема Република Српска, чуло се на конвенцији "Босна је наша Босанска".

Позивају учесници исте, на укидање Републике Српске, промјену њеног назива, али и упозоравају Милорада Додика да се како кажу, не игра са ватром. Вјетар у леђа очигледно им даје Зукан Хелез својим честим ратнохушкачким порукама. Трн у оку учесницима конвенције је и Декларација усвојена у парламенту Српске која је, ако је судити по њиховим ријечима, процес рушења Дејтона. 

- Крајње је вријеме да упутимо захтјев за укидање и промјену назива ентитета Република Српска. Желио бих поручити Милораду Додику с обзиром да се ово преноси, да се не игра са ватром, ватра Милораде, зна бити јако опасна, на њу се најприје могу опржити они који је пале, а посебно они ко ватру потцјењују - каже Харис Захирагић, делегат у Дому народа ФБиХ и потпредсједник СДА.

Двоструки аршини су и више него видљиви, јер су у једном случају Срби они који руше Дејтон, док су други који се окупљају на исти начин "прогресивци и доносе неку нову енергију. Управо то што су они радили и говорили, класично је рушење Дејтона, одговара предсједник Српске.

Потпуно је јасно и то да они одавно БиХ желе искључиво за себе.  

- То је чисто рушење БиХ бар онакве каква је уставно. То говори да су ти квазиинтелектуалци босански, бошњачки, њима термин Босна служи да сакрију босанство али у сваком случају да се докине конститутивни народ Срби и Хрвати да они нестану - јасан је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Класична фрустрација. Свесрпским сабором очигледно смо погодили у срж, јасан је и министар Данијел Егић. Само су доказали да не могу да поднесу то што је српски народ показао јединство. 

- Нису добили државу на почетку рата како им је обећано, тако да су сада исфрустрирани гледајући на наш ентитет који је успјешнији, који боље живи, гдје имамо више слободе, толеранције насупрот њима који су очекивали да је Босна само њихова, цјеловита - истиче Данијел Егић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Из Федералног Сарајева само се и могу чути ратнохушкачке поруке. Круг 99 служи само за ширење мржње према српском народу. Институције би, поручују из Српске, требале што прије реаговати. 

- То су лудаци, то треба да реагују институције, треба да се позатварају ти што праве циркусе и говоре о рату, а ко их наговара, треба га до краја процесуирати или чак протјерати из БиХ - јасна је Божица Живковић Рајилић, предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске.

- То што се синоћ одржало, то је пројекат Американаца, пројекат странаца који финансирају тај круг 99 да они шаљу те ратнохушкачке поруке како би проводили генералне политике Мајкла Марфија - поручује Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ. 

Који на овакве поруке и закључке сигурно неће реаговати.

Док из Српске позивају на дијалог, из Сарајева стижу само нове пријетње али и жеље за стварањем унитарне БиХ.

Сав апсурд конвенције огледа се у чињеници да је то одговор на Свесрпски сабор. Ниједна порука попут њихове није послата са Сабора нити се ко бавио њима, јасно им поручују из Српске.   

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм