Ratnohuškačke izjave

Ne prestaju prijetnje iz drugog entiteta

  • Izvor: ATV
  • 05.07.2024. 19:39

Prijetnje iz drugog entiteta ne jenjavaju.

Da je izvor svih problema Republika Srpska, čulo se na konvenciji "Bosna je naša Bosanska".

Pozivaju učesnici iste, na ukidanje Republike Srpske, promjenu njenog naziva, ali i upozoravaju Milorada Dodika da se kako kažu, ne igra sa vatrom. Vjetar u leđa očigledno im daje Zukan Helez svojim čestim ratnohuškačkim porukama. Trn u oku učesnicima konvencije je i Deklaracija usvojena u parlamentu Srpske koja je, ako je suditi po njihovim riječima, proces rušenja Dejtona. 

- Krajnje je vrijeme da uputimo zahtjev za ukidanje i promjenu naziva entiteta Republika Srpska. Želio bih poručiti Miloradu Dodiku s obzirom da se ovo prenosi, da se ne igra sa vatrom, vatra Milorade, zna biti jako opasna, na nju se najprije mogu opržiti oni koji je pale, a posebno oni ko vatru potcjenjuju - kaže Haris Zahiragić, delegat u Domu naroda FBiH i potpredsjednik SDA.

Dvostruki aršini su i više nego vidljivi, jer su u jednom slučaju Srbi oni koji ruše Dejton, dok su drugi koji se okupljaju na isti način "progresivci i donose neku novu energiju. Upravo to što su oni radili i govorili, klasično je rušenje Dejtona, odgovara predsjednik Srpske.

Potpuno je jasno i to da oni odavno BiH žele isključivo za sebe.  

- To je čisto rušenje BiH bar onakve kakva je ustavno. To govori da su ti kvaziintelektualci bosanski, bošnjački, njima termin Bosna služi da sakriju bosanstvo ali u svakom slučaju da se dokine konstitutivni narod Srbi i Hrvati da oni nestanu - jasan je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Klasična frustracija. Svesrpskim saborom očigledno smo pogodili u srž, jasan je i ministar Danijel Еgić. Samo su dokazali da ne mogu da podnesu to što je srpski narod pokazao jedinstvo. 

- Nisu dobili državu na početku rata kako im je obećano, tako da su sada isfrustrirani gledajući na naš entitet koji je uspješniji, koji bolje živi, gdje imamo više slobode, tolerancije nasuprot njima koji su očekivali da je Bosna samo njihova, cjelovita - ističe Danijel Еgić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Iz Federalnog Sarajeva samo se i mogu čuti ratnohuškačke poruke. Krug 99 služi samo za širenje mržnje prema srpskom narodu. Institucije bi, poručuju iz Srpske, trebale što prije reagovati. 

- To su ludaci, to treba da reaguju institucije, treba da se pozatvaraju ti što prave cirkuse i govore o ratu, a ko ih nagovara, treba ga do kraja procesuirati ili čak protjerati iz BiH - jasna je Božica Živković Rajilić, predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

- To što se sinoć održalo, to je projekat Amerikanaca, projekat stranaca koji finansiraju taj krug 99 da oni šalju te ratnohuškačke poruke kako bi provodili generalne politike Majkla Marfija - poručuje Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH. 

Koji na ovakve poruke i zaključke sigurno neće reagovati.

Dok iz Srpske pozivaju na dijalog, iz Sarajeva stižu samo nove prijetnje ali i želje za stvaranjem unitarne BiH.

Sav apsurd konvencije ogleda se u činjenici da je to odgovor na Svesrpski sabor. Nijedna poruka poput njihove nije poslata sa Sabora niti se ko bavio njima, jasno im poručuju iz Srpske.   

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program