Ефраим Зуроф

Највећи свјетски стручњак: Сребреница није геноцид

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 09:07

Највећи свјетски стручњак за питање геноцида, Ефраим Зуроф, директор Центра "Симон Визентал" рекао је на телевизији "Н1" да Сребреница није геноцид, преносе "Новости".

Зуроф је, коментаришући приједлог резолуције о Сребреници подсјетио је да је, прије свега, изворна дефиниција ријечи геноцид покушај да се уништи један читав народ, због чега остаје при мишљењу "да то није оно што се десило у Сребреници, него да се тамо десио ратни злочин".

"Сребреница није геноцид, такву резолуцију гурају поједине земље из политичких разлога! Исто је и са Косовом, ни тамо није било геноцида, све то раде због политике", рекао је, између осталог, Зуроф укључивши се из Јерусалима.


Ђурђевић: Историја ће осудити лицемјерну политику Запада

Ђурђевић: Историја ће осудити лицемјерну политику Запада

Подсјетимо, у сриједу ће на затвореном састанку у УН бити представљен Нацрт резолуције о Сребреници којом се, према најавама, 11. јул проглашава Међународним даном сјећања на геноцид у Сребреници.

У нацрту резолуције тражи се, између осталог, да се без резерве осуди свако порицање "геноцида у Сребреници" и подстичу чланице УН да сачувају утврђене чињенице и кроз своје образовне системе развију одговарајуће програме, како би се "спријечио ревизионизам и геноцид у будућности", пише "Радио Слободна Европа".

О коначној резолуцији о Сребреници земље чланице УН могле би се изјашњавати на сједници Генералне скупштине УН почетком маја.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм