Министар

Минић: Наставља се лакрдија од процеса против предсједника Српске

  • Извор: СРНА
  • 29.04.2024. 14:43

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је Срни, уочи рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику у Суду БиХ, да се лакрдија од судског процеса наставља мимо свих правила и регула, те да је оваква упорност ријетко виђена.

"Ово је лакрдија која нема краја, а у којој Тужилаштво БиХ износи доказе који немају везе ни са правом ни са стварношћу", рекао је Минић.

Он је поновио да се предмет води по одлуци једног туристе, иако је Парламентарна скупштина БиХ једина надлежна за доношење закона, те да то није добро за грађане БиХ.

"Чуди ме да нико не изађе и каже да је обустављен поступак. Ипак, ми ћемо наставити да долазимо и указујемо на ове апсурдне ситуције. Не може се рећи нешто о савјесности Суда БиХ, а не бити бруталан", рекао је Минић.


Бајден шокирао признањем: Размишљао сам да се убијем

Бајден шокирао признањем: Размишљао сам да се убијем

Он је изразио увјерење да ће грађани који долазе пред Суд БиХ да пруже подршку предсједнику Српске дочекати да овај суд донесе ослобађајућу пресуду и тако "закуца задњи ексер у политички мртвачки сандук Кристијана Шмита и свих странаца који на интернет страницама објављују подзаконске акте како би управљали свим дешавањима у БиХ и Републици Српској".

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу данас је пред Судом БиХ настављено суђење за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Пратите нас и путем Вибера