Предсједник Скупштине Брчко дистрикта

Милић: Брчко није и неће бити неуралгична тачка

  • Извор: СРНА
  • 01.03.2024. 08:51

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић апеловао је на максималну суздржаност, поводом најављеног дефилеа возила кроз Брчко поводом 1. марта, који се у Федерацији БиХ обиљежава као "дан независности".

"Брчко дистрикт је мултиетничка средина у којој свако има право да обиљежава оно што мисли да треба, али на начин који неће провоцирати друге. Надам се да је то мотив најављеног дефилеа у Брчком“, рекао је Милић за Срну.

Он је истакао да је овим поводом у сталној комуникацији са Полицијом дистрикта на којој је и највећи терет, као и у свим сличним ситуацијама.

"Тензије у дистрикту могу користити само онима који желе да овај град буде неуралгична тачка с циљем стационирања додатних трупа ЕУФОРА или других снага. Исти прижељкују забрану дефилеа да би сутра забранили 9. јануар. Зато, требамо учинити све да Брчко остане град толеранције и међусобног уважавања", рекао је Милић.

Вишковић: Не изазивати никакве тензије у дистрикту Брчко

Вишковић: Не изазивати никакве тензије у дистрикту Брчко

Он је додао да је увјерен да ће сви, а нарочито Полиција дистрикта, уколико до дефилеа дође, бити на висини задатка.

Шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић рекао је раније Срни да је Полиција запримила обавјештење о одржавању мирног окупљања - ауто-дефилеа поводом обиљежавања 1. марта у организацији Босанске народне странке - Санина Мусе и да је предузела све мјере ради прикупљања информација значајних за његово безбједно одржавање.

Писић је истакао да Полиција Брчког предузима све потребне мјере и радње у сарадњи са полицијским агенцијама из БиХ, Агенцијом за истраге и заштиту БиХ, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Федералном управом полиције са надлежним кантоналним МУП-овима и Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ.

"Такође, догађај процјењујемо и у сарадњи са свим релевантним међународним факторима у сектору безбједности у БиХ", навео је Писић.

"Крвава свадба" - доказ мржње према Србима

Он је истакао да процјена безбједног одржавања овог догађаја подразумијева сагледавање свих фактора који би могли утицати на усложњавање безбједносне ситуације и у вези с тим се планирају адекватне мјере и радње.

Писић је истакао да је Полиција дистрикта 21. фебруара запримила обавјештење о одржавању ауто-дефиле и у складу са Законом о мирном окупљању одмах предузела мјере и радње из своје надлежности у циљу прикупљања свих релевантних информација значајних за безбједно одржавање пријављеног догађаја.

Бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса позвао је на "Фејсбуку" људе да данас учествују у дефилеу аутомобилима са ратним заставама поводом 1. марта, који се у дијелу ФБиХ обиљежава као "дан независности БиХ".

Он најавио да је у 13.00 часова предвиђен полазак дефилеа улицама Брчког, гдје је у плану да дођу људи из многих градова ФБиХ, зато што сматра да је Брчко у "тренутној геополитичкој ситуацији најважнија тачка у БиХ".  

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.