Реаговања

Мијешање странаца у унутрашње ствари чини БиХ колонијом

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 20:26

Након 21. марта било би логично да БиХ престане да буде колонија, порука је из Републике Српске.

Константно мијешање странаца у унутрашње ствари БиХ, њихове пријетње, наметања и санкције, чине БиХ управо колонијом. Они који руше све могуће договоре домаћих политичких лидера су амерички и британски амбасадори, Мајкл Марфи и Џулијан Рајли, уз неизоставног туристу Шмита. Тај тројац је нанио штете овој заједници више него ико и зато је потпуно сулудо да само муслимани у БиХ подржавају то што раде странци, па чак и на њихову штету. 

Како можете тражити од странаца да интервенишу и они намећу законе и говоре вам како и шта треба да радите, а да, у исто вријеме, тврдите да је БиХ самостална и суверена држава. Апсолутно је ненормално колико је то њима нормално.

И Драган Човић, лидер ХДЗ-а БиХ, јасан је када су странци у питању - петљају се у унутрашње ствари и руше договоре. 

"Потпуно се мијешају у наше односе, зауставе процес нашег договора. То се треба знати и ми с њима морамо разговарати на један коректан начин, тако штитимо БиХ“, рекао је Човић.

И из Републике Српске данас реакције на мијешање странаца у унутрашња питања БиХ.

"То је постао њихов наратив и задатак да се овдје продубљује и производи криза која свакако постоји. Ако се сједне и договори нешто што подразумијева круцијалне ствари у БиХ у којој ми желимо да живимо као Република Српска по Дејтону, Уставу да то неко изминира...“, каже министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић каже да би најбоље било да нас странци пусте на миру да се договарамо.

"Оног дана када они окрену леђа од наших унутрашњих питања и схвате да их ми требамо рјешавати мислим да ће и Бошњаци и Хрвати а нарочито ми Срби бити спремнији да будемо конструктивни сви заједно и да нађемо рјешења да живимо мирно и стабилно“, рекао је Ђокић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм