Reagovanja

Miješanje stranaca u unutrašnje stvari čini BiH kolonijom

  • Izvor: ATV
  • 15.03.2024. 20:26

Nakon 21. marta bilo bi logično da BiH prestane da bude kolonija, poruka je iz Republike Srpske.

Konstantno miješanje stranaca u unutrašnje stvari BiH, njihove prijetnje, nametanja i sankcije, čine BiH upravo kolonijom. Oni koji ruše sve moguće dogovore domaćih političkih lidera su američki i britanski ambasadori, Majkl Marfi i Džulijan Rajli, uz neizostavnog turistu Šmita. Taj trojac je nanio štete ovoj zajednici više nego iko i zato je potpuno suludo da samo muslimani u BiH podržavaju to što rade stranci, pa čak i na njihovu štetu. 

Kako možete tražiti od stranaca da intervenišu i oni nameću zakone i govore vam kako i šta treba da radite, a da, u isto vrijeme, tvrdite da je BiH samostalna i suverena država. Apsolutno je nenormalno koliko je to njima normalno.

I Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, jasan je kada su stranci u pitanju - petljaju se u unutrašnje stvari i ruše dogovore. 

"Potpuno se miješaju u naše odnose, zaustave proces našeg dogovora. To se treba znati i mi s njima moramo razgovarati na jedan korektan način, tako štitimo BiH“, rekao je Čović.

I iz Republike Srpske danas reakcije na miješanje stranaca u unutrašnja pitanja BiH.

"To je postao njihov narativ i zadatak da se ovdje produbljuje i proizvodi kriza koja svakako postoji. Ako se sjedne i dogovori nešto što podrazumijeva krucijalne stvari u BiH u kojoj mi želimo da živimo kao Republika Srpska po Dejtonu, Ustavu da to neko izminira...“, kaže ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić kaže da bi najbolje bilo da nas stranci puste na miru da se dogovaramo.

"Onog dana kada oni okrenu leđa od naših unutrašnjih pitanja i shvate da ih mi trebamo rješavati mislim da će i Bošnjaci i Hrvati a naročito mi Srbi biti spremniji da budemo konstruktivni svi zajedno i da nađemo rješenja da živimo mirno i stabilno“, rekao je Đokić.

Pratite nas i putem Vibera