Бивши премијер ФбиХ

Медији: Фадил Новалић преузео рјешење, у затвор мора до петка

  • Извор: Аваз
  • 19.03.2024. 22:14

Фадил Новалић, бивши премијер ФБиХ, који је правоснажно осуђен у афери "Респиратори" на четири године затвора, преузео је данас рјешење Суда БиХ којем му се одбија жалба о одгоди издржавања казне затвора, сазнаје портал "Аваза".

Новалићу је Суд БиХ жалбу одбио 14. марта, али је он тек данас преузео рјешење. Поменути портал сазнаје да је поштар данас послије 16 сати обавијестио Суд да је Новалић коначно преузео судски акт.

То значи да му данас почиње тећи рок од три дана и да се пресуђени премијер у Војковиће мора јавити до петка, преноси "Аваз".

Новалић је синоћ објавио статус у којем озбиљно пријети државним тужиоцама.

"Исти ови тужиоци, има их четири, то је дио мафије криминалне у правосуђу. Они су вид‌јели прилику у респираторима да направе скандал. Ја сам такођер могао, емотивно то, много теже доживјети.

Међутим, ја сам то овако сабрао: Ако они мене емотивно оштете, ја нећу моћи ништа учинити да се ти људи казне или удаље. Такође, један ајет каже да је добро опростити, али можете и вратити. Ја сам се одлучио да вратим", навео је у објави Новалић.

По правоснажној пресуди, бивши премијер ФБиХ Фадил Новалић иде у затвор четири године, Фахрудин Солак, бивши директор Федералне управе цивилне заштите шест, а Фикрет Хоџић, власник фирме "Ф.Х. Сребрена малина" пет година, а осуђени су у предмету "Респиратори".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.