Професор уставног права

Марковић: Резолуција о Сребреници - покушај Запада да уреди унутрашње прилике у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 10:31

Резолуција о Сребреници чије усвајање се припрема у Генералној скупштини УН има за циљ да подржи напоре одређеног броја моћних држава да уреде унутрашње прилике у БиХ у складу са својим интересима, оцијенио је за Срну професор уставног права Горан Марковић.

Марковић је нагласио да је ова резолуција непотребна, због тога што су о догађајима у Сребреници јула 1995. године толико пута саопштени потпуно супротни ставови, и то не само у БиХ, него и на међународном плану.

"Објективно, она ће само додатно распирити неповјерење у БиХ и одмоћи ће сређивању прилика у земљи. У том смислу, она је штетна", истакао је Марковић.


Највећи свјетски стручњак: Сребреница није геноцид

Највећи свјетски стручњак: Сребреница није геноцид

Према његовим ријечима, нормалан приступ би био да се сви ратни догађаји, укључујући и оне у Сребреници испитају и представе јавности свестрано и објективно.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Предсједништва БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Прије девет година Русија је уложила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм