Тема дана

Марфи - освједочени србомрзац

  • Извор: АТВ
  • 26.07.2024. 19:59

Док Федерација БиХ "гори" због блокаде коју је учинила СДА, ја се привиђам америчком амбасадору у БиХ Мајклу Марфију, објавио је то на друштвеним мрежама Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Реаговао је на саопштење америчке амбасаде да је и он крив због тога што БиХ у Брисел није послала реформску агенду због чега се неће добити 70 милиона евра.

Каубојска политика лицемјерног Марфија поново на дјелу

Каубојска политика лицемјерног Марфија поново на дјелу

"Или се ЕУ преселила на амерички континент, или су САД постале чланица ЕУ? Ако се то није десило, не видим никакву логику да се Марфи бави европским интеграцијама БиХ и Планом раста", истакао је Додик.

Жеља америчког амбасадора у БиХ да буде кључни фактор на предстојећим локалним изборима постала је нескривена и свакодневно видљива, а опсесија предсједником Републике Српске постаје трагикомична, рекао је његов савјетник, Огњен Тадић.

Не чуди такво Марфијево понашање јер тај човјек је освједочени србомрзац И Републику Српску би најрадије укинуо. Као што је лагао много пута до сада, тако лаже И за реформску агенду оптужујући за њену пропаст званичнике Српске. 

Додик: Марфијево понашање постало је крајње дегутантно

Додик: Марфијево понашање постало је крајње дегутантно

Јасно је лидер једне од странака тројке рекао ко је крив за пропаст и то што у БиХ неће доћи милиони – то је СДА. Четири кантона на којима је у власти СДА обуставили су европски пут, каже то Един Форто.

Не бојте се да не би тај одмах оптужио Додика и Српску да су они нешто криви за ово. Али нису. СДА је.

Док се муслимански политичари ваљају у сопственом блату И оптужују једни друге, подсјећамо вас да амбасадор САД у БиХ оптужује Републику Српску за све ово а за СДА каже да није требало овако да се понаша. 

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је за да неусвајање Нацрта реформске агенде, уз подршку СДА, има јасан циљ да се демонтира актуелни механизам координације, те да се одлучивање о европским питањима на нивоу БиХ сведе на институције БиХ - Предсједништво, Парламентарну скупштину, Савјет министара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 23:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 23:20 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:45 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм