Tema dana

Marfi - osvjedočeni srbomrzac

  • Izvor: ATV
  • 26.07.2024. 19:59

Dok Federacija BiH "gori" zbog blokade koju je učinila SDA, ja se priviđam američkom ambasadoru u BiH Majklu Marfiju, objavio je to na društvenim mrežama Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Reagovao je na saopštenje američke ambasade da je i on kriv zbog toga što BiH u Brisel nije poslala reformsku agendu zbog čega se neće dobiti 70 miliona evra.

Kaubojska politika licemjernog Marfija ponovo na djelu

Kaubojska politika licemjernog Marfija ponovo na djelu

"Ili se ЕU preselila na američki kontinent, ili su SAD postale članica ЕU? Ako se to nije desilo, ne vidim nikakvu logiku da se Marfi bavi evropskim integracijama BiH i Planom rasta", istakao je Dodik.

Želja američkog ambasadora u BiH da bude ključni faktor na predstojećim lokalnim izborima postala je neskrivena i svakodnevno vidljiva, a opsesija predsjednikom Republike Srpske postaje tragikomična, rekao je njegov savjetnik, Ognjen Tadić.

Ne čudi takvo Marfijevo ponašanje jer taj čovjek je osvjedočeni srbomrzac I Republiku Srpsku bi najradije ukinuo. Kao što je lagao mnogo puta do sada, tako laže I za reformsku agendu optužujući za njenu propast zvaničnike Srpske. 

Dodik: Marfijevo ponašanje postalo je krajnje degutantno

Dodik: Marfijevo ponašanje postalo je krajnje degutantno

Jasno je lider jedne od stranaka trojke rekao ko je kriv za propast i to što u BiH neće doći milioni – to je SDA. Četiri kantona na kojima je u vlasti SDA obustavili su evropski put, kaže to Еdin Forto.

Ne bojte se da ne bi taj odmah optužio Dodika i Srpsku da su oni nešto krivi za ovo. Ali nisu. SDA je.

Dok se muslimanski političari valjaju u sopstvenom blatu I optužuju jedni druge, podsjećamo vas da ambasador SAD u BiH optužuje Republiku Srpsku za sve ovo a za SDA kaže da nije trebalo ovako da se ponaša. 

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je za da neusvajanje Nacrta reformske agende, uz podršku SDA, ima jasan cilj da se demontira aktuelni mehanizam koordinacije, te da se odlučivanje o evropskim pitanjima na nivou BiH svede na institucije BiH - Predsjedništvo, Parlamentarnu skupštinu, Savjet ministara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 23:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 23:20 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:45 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program