Све гласнији са нападима

Марфи и Шмит коче договоре у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 23.06.2024. 19:37

Договор народа у БиХ немогућа је мисија док год је ту Мајкл Марфи. Највише зато што су Америчком амбасадору углавном а све криви Срби, и Милорад Додик. Док предсједника Српске назива подлим и задртим, на сваки одговор који добије, удари санкције појединцима и привредницима у Републици Српској.

"Онда ту лаже и петља а све што је рекао је антидемократија. И сада он мисли да овдје никога нема ко би могао да узврати. Када му узвратите онда се уводе инструменти санкција, санкционишу се људи. Ево увели сте санкције па шта? Живи смо, здрави идемо даље. Мoжда ћете нам направити малу штету. На то је спала велика Америка", рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Марфи или Кристијан Шмит, не зна се ко је гласнији са пријетњама и нападима на руководство Српске. Док се такмиче у томе ко ће више прекршити оно што пише у Деjтонском мировном споразуму, за  за распакивање споразума, криве друге.

Додик: Нема договора између народа у БиХ

Додик: Нема договора између народа у БиХ

"Једини који се овако директно одважили да иду на народе као што су српски и хрватски народ су Шмит и Марфи. Они ништа друго не раде осим што распакују Дејтонски мировни споразум, покушавају да изврше сатанизацију српског народа јер једини се ми из Републике Српске на челу са предсједником Додиком противимо распакивању Дејтонског мировног споразума", рекла је Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ.

И таман кад политички лидери које је бирао народ нешто договоре, Марфи се јави да каже да тако не треба. И тако је БиХ све даље од суживота и помирења. 

"Управо онај који овдје треба да ради на помирењу, на суживоту, да у први план ставља економију и просперитет свих нас он управо ради нешто друго, да све оно око чега бисмо се и могли договорити покушава да минира", рекао је Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

Мајкл Марфи користи сваку прилику да у другом ентитету оцрни руководство Српске. Тако је било и јуче у Сарајеву када је једина истина коју је изрекао била - да БиХ иде у погрешном смијеру. 

Пратите нас и путем Вибера