Сарајево

'Мајмуне': Уличарски рјечник и увреде у Дому народа ФБиХ

  • Извор: Агенције
  • 12.06.2024. 15:45

У Дому народа ФБиХ дошло је до инцидента, а главни актер је већ традиционално проблематични СДА-ов Харис Захирагић, а све је завршило тиме да су СДА-овци напустили сједницу, извјештава "Рапорт".

Расправа се водила о измјенама Закона о ПИО како би се омогућило пензионерима да примају пензију иако раде додатни посао.

Ресорни министар Аднан Делић је образложио закон и његову важност, а у једном дијелу је одговарао је на дискусије Захирагића који је говорио хвалоспјеве бившем премијеру, тренутном затворенику, Фадилу Новалићу.

Делић је Захирагића назвао популистом, да би Захирагић казао да је Делић човјек који је радио у "Имтеку" и продавао 'мишеве и компјутерску опрему' а да се сад увалио да води велики и важан систем.

"Везе и сарадња Српске и Русије на изузетном нивоу"

"Иначе, није познато да је Захирагић радио било гдје у приватном сектору, осим што га је СДА 'ухљебила' у Завод здравственог осигурања КС, да би потом из Скупштине било истјерано двоје-троје посланика како би он ушао јер није имао довољно гласова", рекао је наводи "Рапорт".

Након тога, опет је причао како је Новалић геније који је оставио неке милионе у буџету.

Када је завршена дискусија, на снимку се чуло како се Захирагић дере и пита предсједавајућег 'чујете ли ово' и изговара ријеч 'мајмуне'.

Захирагић је потом устао и наставио да урла уз гестикулацију којом, наводно, показује да је спреман и на физички обрачун.

Како је речено за "Рапорт", прво је министар Делић нешто добацио Захирагићу, да би се он упалио на то, а онда му је наводно и Илија Илић (ХДЗ) нешто казао.

Врањеш: Опозиција Декларацију доживљава као нешто што јој квари план да преко Шмита дође на власт

Врањеш: Опозиција Декларацију доживљава као нешто што јој квари план да преко Шмита дође на власт

На крају је су делегати изгласали измјене Закона о ПИО, а Муамер Зукић (СДА) објавио да сви делегати СДА (ДФ-а) излазе са сједнице.

"Све одлуке које су донесене противно Клубу Бошњака, ми сад одлазимо и нећемо се враћати на сједницу. Хвала", рекао је Зукић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: