Sarajevo

'Majmune': Uličarski rječnik i uvrede u Domu naroda FBiH

  • Izvor: Agencije
  • 12.06.2024. 15:45

U Domu naroda FBiH došlo je do incidenta, a glavni akter je već tradicionalno problematični SDA-ov Haris Zahiragić, a sve je završilo time da su SDA-ovci napustili sjednicu, izvještava "Raport".

Rasprava se vodila o izmjenama Zakona o PIO kako bi se omogućilo penzionerima da primaju penziju iako rade dodatni posao.

Resorni ministar Adnan Delić je obrazložio zakon i njegovu važnost, a u jednom dijelu je odgovarao je na diskusije Zahiragića koji je govorio hvalospjeve bivšem premijeru, trenutnom zatvoreniku, Fadilu Novaliću.

Delić je Zahiragića nazvao populistom, da bi Zahiragić kazao da je Delić čovjek koji je radio u "Imteku" i prodavao 'miševe i kompjutersku opremu' a da se sad uvalio da vodi veliki i važan sistem.

"Veze i saradnja Srpske i Rusije na izuzetnom nivou"

"Inače, nije poznato da je Zahiragić radio bilo gdje u privatnom sektoru, osim što ga je SDA 'uhljebila' u Zavod zdravstvenog osiguranja KS, da bi potom iz Skupštine bilo istjerano dvoje-troje poslanika kako bi on ušao jer nije imao dovoljno glasova", rekao je navodi "Raport".

Nakon toga, opet je pričao kako je Novalić genije koji je ostavio neke milione u budžetu.

Kada je završena diskusija, na snimku se čulo kako se Zahiragić dere i pita predsjedavajućeg 'čujete li ovo' i izgovara riječ 'majmune'.

Zahiragić je potom ustao i nastavio da urla uz gestikulaciju kojom, navodno, pokazuje da je spreman i na fizički obračun.

Kako je rečeno za "Raport", prvo je ministar Delić nešto dobacio Zahiragiću, da bi se on upalio na to, a onda mu je navodno i Ilija Ilić (HDZ) nešto kazao.

Vranješ: Opozicija Deklaraciju doživljava kao nešto što joj kvari plan da preko Šmita dođe na vlast

Vranješ: Opozicija Deklaraciju doživljava kao nešto što joj kvari plan da preko Šmita dođe na vlast

Na kraju je su delegati izglasali izmjene Zakona o PIO, a Muamer Zukić (SDA) objavio da svi delegati SDA (DF-a) izlaze sa sjednice.

"Sve odluke koje su donesene protivno Klubu Bošnjaka, mi sad odlazimo i nećemo se vraćati na sjednicu. Hvala", rekao je Zukić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.