Uhapšen zbog droge

Lučić tvrdi da Nikolić već mjesecima nije u njegovoj pratnji, bio je pratilac i Ivanića

  • Извор: АТВ
  • 25.04.2022. 13:45

Miloš Lučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, demantovao je medijska pisanja koja ga dovode u vezu sa uhapšenim radnikom Direkcije za koordinaciju policijskih Milošem Nikolićem, koji je osumnjičen za krijumčarenje droge, a koji je bio Lučićev pratilac.

Iz kabineta ministra su naveli da Nikolić već nekoliko mjeseci nije u pratnji Lučića jer je na bolovanju. Osim toga, Lučić demantuje kumovske veze s Nikolićem, i kaže da je sa njim imao isključivo profesionalni odnos.

Miloš Nikolić je dugogodišnji zaposlenik Direkcije i u svojoj policijskoj karijeri godinama je bio pratilac mnogobrojnih visokih zavničnika BiH uključujući i nekadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

“Za pretpostaviti je da svi zaposleni Direkcije prolaze bezbjednosne provjere i da nadležne istitucije prate i kontrolišu njihov rad. Poražavajuća je činjenica da su nadležne istitucije već duže vrijeme pratile i imale informacije o nezakonitim radnjama Miloša Nikolića, a da  nisu o tome obavijestile ministra jer je na taj način bila ugrožena i njegova bezbijednost. Postavlja se pitanje da li je to urađeno namjerno što je direktna prijetnja za život ministra Lučića ili je u pitanju nedostatak neznanja i neprofesionalizam što je takođe samo po sebi poražavajuće i opasno za čitavo društvo”, navodi se iz Lučićevog kabineta.

Lučić traži odgovornost nadležnih institucija jer su, kako navodi, pokazale neodgovornost, nedosljednost, neprofesionalizam i diletantizam i direktno su mu ugrozile život. 

Nikolića je uhapsila SIPA sa još nekoliko osumnjičenih za krijumčarenje oko 15 kilograma spida, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako su naveli, radi se o većoj količini narkotika koja na ilegalnom narko-tržištu u BiH i inostranstvu dostiže vrijednost od više desetina hiljada KM.

“Osumnjičenima je stavljeno na teret da su, početkom ove godine, organizovali grupu za izvršenje krivičnih djela neovlašten promet droge, sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, kako bi vršili krijumčarenje većih količina narkotika i sticali nezakonitu imovinsku korist”, saopšteno je ranije iz Tužilaštva.


Тагови: