Величао нацисте, па глумио одавање почасти Србима

Лицемјерни Шмит безуспјешно пере образ

  • Извор: АТВ
  • 27.05.2024. 19:04

Величао је нацисте који су убијали Србе, а онда лицемјерно одглумио да одаје почаст Србима које су ти исти нацисти убијали. Тако у Српској коментаришу јучерашњи долазак Кристијана Шмита на Kозару и у Доњу Градину. Јасно је свима да Шмит својим излетима покушава да опере геноцидну прошлост сопственог народа, оног који је тај епитет кроз срамну резолуцију приписао другима. Kласична хипокризија, каже предсједник Народне Скупштине Српске.

"По мени, увриједио је све жртве у Доњој Градини. Увриједио је све жртве на Kозари, јер се залагао за рехабилитацију људи који су те злочине чинили. То је страшно", каже предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

Њемачки туриста који се лажно представља као високи представник, свој долазак на највећа српска стратишта није најавио. Знајући, вјероватно, какав би дочек добио. Знајући и да је управо он величао и бранио једног од најоданијих војника Адолфа Хитлера. Српски народ зато не насједа на одглумљене пијетете и лаж. Поготово ону којом се пере образ.

"Он је нико и ништа. Правим повезницу и са државом из које долази, односно да на овај начин туриста Шмит жели да преко жртава опере свој и образ своје државе, као иницијатора доношења једне овакве несрећне резолуције", каже Синиша Каран, министар унутрашњих послова.

Марко Трифковић признао кривицу за убиство сарајевских полицајаца!

Марко Трифковић признао кривицу за убиство сарајевских полицајаца!

На Kозари и у Градини му није мјесто, поручују му у Српској. Није му, кажу, додуше ни мјесто у БиХ. У туристичким посјетама, свакако, нема ништа спорно, све док се успут не мијеша у унутрашња питања у БИХ и то, без икаквог легитимитета.

"Он се најгрубље мијеша у животе свих нас у БиХ, на првом мјесту нас у Републици Српској. Друга ствар,  ријеч је о човјеку који је иначе отворено подржавао и одавао пошту онима који су убијали народ на Kозари, тако да њему ту није мјесто", каже делегат у Дому народа ПС БиХ, Радован Ковачевић.

Да ствар буде гора, Шмит се јуче усудио постављати питања, о томе гдје су и како прибављени подаци о Србима страдалим на Kозари и у Јасеновцу. Није зато одговорио на оно које му поставља српски народ - како га није срамота.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Прича се

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм