Професор

Лалић: Неконтролисано кретање миграната је безбједносна пријетња

  • Извор: СРНА
  • 20.08.2024. 11:05

Професор на бањалучком Факултету безбједносних наука Велибор Лалић изјавио је данас Срни да догађај у Невесињу показује да неконтролисано кретање миграната представља безбједносну претњу и да је потребно преиспитати политику према миграцијама, односно сузбијања неконтролисаних миграција.

"Проблем миграција је посебна безбједносна претња на том дијелу границе БиХ, на подручју Републике Српске, а посебно Невесиња, гдје велики број миграната без контроле прелази границу", рекао је Лалић.

Он је истакао да је потребно предузети адекватније мјере с циљем заштите границе и кретања миграција, нагласивши да то није само проблем Српске, односно БиХ, него глобални.

Додик похвалио требињску полицију: Борба против тероризма је стално опредјељење

Додик похвалио требињску полицију: Борба против тероризма је стално опредјељење

"Такви проблеми су у овом региону значајније изражени. Потребно је преиспитати политику сузбијања нелегалних миграција и јачати капацитете за њихово сузбијање", навео је Лалић.

У мјесту Зови До, у општини Невесиње, полиција је синоћ лишила живота лице које је уз повике "Алаху екбер" отворило ватру на полицијске службенике који су опколили кућу гдје се налазило.

То лице, које је користило двије врсте аутоматског и полуаутоматског оружја, а у једном тренутку активирало и ручну бомбу, претходно се оглушивши на позиве полиције да се преда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: